Hoe vaak vetplanten water geven - praktisch advies voor liefhebbers van cactussen en niet alleen

Vertel me hoe vaak vetplanten water geven? Mijn werk bestaat uit zakenreizen en soms ga ik weken niet naar huis. Tegelijkertijd ben ik gewoon dol op kamerbloemen, en daarvoor had ik er veel. Maar na het veranderen van het type activiteit, overleefde geen van mijn groene huisdieren. Ik besloot om op zijn minst te proberen cactussen te starten, misschien zullen ze tenminste groeien. Kunnen ze twee weken zonder water??

hoe vaak vetplanten water geven? Zoals je weet, is het thuisland van vetplanten een hete woestijn, dus hun vochtbehoefte is anders dan die van andere kamerplanten. Zeldzame regenval dwong deze woestijnbewoners om zich in de toekomst aan te passen en water op te slaan. Tegelijkertijd is het belangrijk om te weten hoe vaak vetplanten water moeten worden gegeven om ze niet te verpesten. Enerzijds hebben ze een bijzondere structuur en zit er voldoende vocht in de vlezige bladeren of stengels. Hierdoor voorzien de planten zichzelf enige tijd van vocht. Dit betekent echter niet dat bloemen maanden kunnen leven zonder water te geven. Wanneer de reserves zijn uitgeput, worden de bladeren lusteloos en kan de cactus of andere vertegenwoordiger van deze soort volledig uitdrogen. Toegegeven, na het water geven herstelt hij snel de turgor, maar tegelijkertijd verdraagt ​​​​hij absoluut geen overtollig water en vervalt snel. Hoe vind je een middenweg??

Hoe vaak vetplanten water geven?

vetplanten water geven De frequentie van water geven hangt af van de groeiomstandigheden van de planten, namelijk wat hun temperatuur is. Hoe warmer het in de kamer is, hoe vaker de grond bevochtigd moet worden. De tweede factor die het irrigatieregime bepaalt, is dan ook het seizoen. Hoewel huizen of appartementen worden verwarmd, verschilt de temperatuur daarin aanzienlijk in zomer en winter. Bovendien vertragen in de herfst de groeiprocessen van vetplanten en nemen hun behoeften af..

Gemiddeld wordt aanbevolen om dergelijke gewassen water te geven:

  • in het voorjaar en de zomer – om de 5 dagen;
  • in herfst en winter – eens per 2 weken.

Vetplanten die overwinteren in een koele ruimte (tot 12°C) kunnen wel met een enkele bevochtiging.

Enkele subtiliteiten van het water geven van vetplanten

een cactus water gevenToch is het belangrijkste criterium voor het irrigatieregime de soort die tot de cultuur behoort. Sommige vetplanten hebben meer vocht nodig en moeten vaker worden bewaterd, zoals Echeveria. Compacte stenen rozenstruiken zullen vaak goed worden bewaterd, maar in kleine porties. Maar soorten met een goed ontwikkelde stengel kunnen minder vaak, maar overvloediger worden bewaterd. Water zal in de grond worden opgenomen, maar een ontwikkeld wortelstelsel zal enige tijd vocht van de bodem van de pot kunnen opnemen.lithops water geven

De meest pretentieloze kruimels met betrekking tot water geven zijn lithops. Deze levende kiezelstenen kunnen zelfs een maand rustig op de eigenaar wachten..

Het is ook de moeite waard om het materiaal van de container waarin de bloemen groeien te overwegen. In kleipotten houdt vocht langer aan. In plastic bloempotten droogt de grond sneller uit..

Cactusverzorging – video

Adblock
detector