Hoe rozen goed water te geven bij warm weer? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Ik heb een kleine rozentuin, nog erg jong, maar ik heb al de eerste verliezen geleden. Afgelopen zomer is één struik net opgedroogd, hoewel ik hem net zo water gaf als alle anderen. Vertel me hoe je rozen op de juiste manier water geeft bij warm weer?

Bijna elke teler heeft minstens één rozenstruik in zijn bloembed en hun geliefden planten hele rozentuinen met prachtige planten. Het belangrijkste voordeel van de bloemenkoningin zijn prachtige bloeiwijzen in verschillende kleuren en soorten. Om rozen te laten genieten van hun bloei, hebben ze de juiste zorg nodig..

Een van de belangrijkste factoren die het leggen van bloeiwijzen en hun verdere ontwikkeling beïnvloeden, is het juiste water geven van de struiken, vooral bij warm weer. Gebrek aan vocht heeft een nadelig effect op rozen. De knoppen verdorren eerst en met een lang “waterdieet” worden de bloeiwijzen na verloop van tijd kleiner.

rozen

Om rozen optimaal te hydrateren, is het de moeite waard om enkele punten in overweging te nemen die van invloed zijn op de kwaliteit:

  • de samenstelling van de grond waarop de rozen groeien;
  • de leeftijd en grootte van de struiken;
  • overvloed en frequentie van water geven;
  • bewateringstijd;
  • bewateringsmethode:.

Bodemsamenstelling

Bij het water geven moet u overwegen op welke grondsoort de rozen worden gekweekt en hoe goed deze vocht vasthoudt. Dus als de grond zanderig is, zal het water er snel uit verdampen en moet de plant vaker worden bewaterd. Op kleigronden zal het vocht langer blijven hangen en zal in dit geval minder vaak water worden gegeven..

In zware kleigronden moet compost worden toegepast, bij voorkeur voor het planten van een struik..

Leeftijd en grootte van rozenstruiken

Rozen hebben een bepaalde hoeveelheid water nodig, afhankelijk van of de plant jong of volwassen is. Pas aangeplante struiken hebben nog geen voldoende sterk gevormd wortelstelsel en hebben daarom meer vocht nodig. Voldoende water is vooral belangrijk tijdens de entperiode (eerste 6 maanden).

In oude volwassen struiken, vooral grote, groeien de wortels al dieper en gaan ze naar de zijkanten. Hierdoor hebben ze ook meer vocht nodig..

Overvloed en frequentie van water geven

rozen onder mulch

Een volwassen rozenstruik heeft tijdens de periode van bladverschijning, evenals na de eerste bloei, minimaal 15 liter water nodig. De grond moet goed worden bevochtigd tot een diepte van 30 cm, onder normale weersomstandigheden is het voldoende om dit eenmaal per week te doen. Wat betreft het water geven van rozen bij warm zomerweer, in dergelijke omstandigheden hebben de planten meer vocht nodig en moeten ze om de 2-3 dagen aandacht krijgen..

Om ervoor te zorgen dat het vocht niet snel verdampt, is het raadzaam om de struiken te mulchen met paardenmest. De mulch moet elk voorjaar worden vervangen..

Bewateringstijd

De meest gunstige tijd om water te geven is ‘s morgens vroeg. Als u dit tijdens de lunch doet, wanneer de zon volop schijnt, kan dit brandwonden op de bladeren veroorzaken. Avondtijd is ook niet geschikt, omdat er dan schimmel op natte bladeren verschijnt..

Watermethode:

juiste gieter

Voor de bewatering gebruiken ze bezonken regenwater en een gieter, waaruit de vloeistof in verschillende stromen naar buiten komt (zoals uit een douche). Als het in één stroom wordt gegoten, erodeert het snel de grond rond de struik en kan het de wortels blootleggen..

Basisregels voor het water geven van rozen – video