Hoe ranonkel te planten – een zachte boterbloem voor je tuin – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel ons hoe je ranonkel plant? Op bezoek bij een vriend zag ik hoe hij bloeit, en nu wil ik ook zo’n plant voor mezelf. Is het mogelijk om knollen meteen in de tuin te planten of moet je ze eerst in potten laten ontkiemen?

hoe ranonkel te planten? Heldere badstof bloeiwijzen van ranunculus zijn een echte vondst voor bloemenkwekers. De rijke kleur van chique gevulde toppen, die soepel na elkaar opengaan, zal de hele zomer verrukken. Bovendien is het gewoon onvervangbaar voor boeketarrangementen – snijbloemen behouden hun versheid bijna 2 weken. Als je al opgewonden bent van het verlangen om zo’n plant voor jezelf te krijgen, kan het geen kwaad om te leren hoe je ranonkels plant. Hij voelt zich trouwens zowel in de tuin als binnenshuis goed. Zowel in het open veld als in een pot groeit de struik goed en bloeit rijkelijk.

Er zijn twee manieren om een ​​boterbloem te kweken, zoals deze prachtige bloem ook wel wordt genoemd:

  • uit zaden;
  • met behulp van knobbeltjes.

Ranonkels beplant met knollen zullen bloeien in het huidige seizoen. Planten gekweekt uit zaden – pas na een jaar.

Hoe ranonkelzaden te planten??

zaad ranonkel Als het mogelijk is om extra verlichting te installeren, kunnen zaden zelfs in de winter worden gezaaid, maar dit gebeurt meestal in maart. De containers worden gevuld met veensubstraat voor bloemzaailingen, bevochtigd en de zaden worden neergelegd. Strooi er een beetje aarde over en dek af met folie. Het kweken van zaailingen moet koel zijn (ongeveer 15 ° C hitte), maar in het licht. Wanneer de struiken verschillende bladeren vormen, worden ze in aparte potten gedoken en met de komst van warmte worden ze in de tuin geplant.

Ranonkelknollen planten: methoden en timing

Het wortelstelsel van de plant wordt gepresenteerd in de vorm van kleine knobbeltjes. Ze zijn qua vorm vergelijkbaar met miniatuur dahliaknollen of octopuskruimels. Ze kunnen niet in de volle grond overwinteren, daarom worden ze voor de winter uitgegraven en van de herfst tot het vroege voorjaar binnen opgeslagen. Dus knollen die in huis overwinterd zijn, kunnen direct op een bloembed of eerste spruit in potten worden geplant.

Ranonkelknollen ontkiemen in potten

gekiemde ranonkelknollenVanaf de tweede helft van maart kan de ranonkel gewekt worden. Vroeger moest je dit niet doen, omdat de planten sterk worden uitgerekt door een gebrek aan licht en dan zullen ze slecht bloeien. Je moet de knollen meteen in aparte kopjes planten en daarvoor eerst een beetje ontkiemen.

Dit kan op twee manieren:

  1. Doe een in een groeistimulator gedrenkt servet in een bak. Zet de knollen erop in één rij. Afdekken met folie erop.
  2. Giet een dun laagje los substraat in een ondiepe bak. Bevochtig het royaal. Zet knollen en dek af met folie.

bereiding van ranonkelknollenIn het eerste geval is de ranonkel klaar om te worden geplant na het opzwellen van de knobbeltjes, en in het tweede geval na ontkieming. In dit geval moeten ze staand op de takken-poten worden gelegd.

Je kunt ranonkels niet in water laten weken – het zal daar gewoon rotten..

De voorbereide knollen worden in een licht substraat geplant, opnieuw op hun poten gezet en bedekt met aarde. De bovenkant moet boven het grondniveau blijven. Het kweken van zaailingen moet plaatsvinden bij een temperatuur van niet meer dan 18 ° C warmte. Op het bloembed kan het niet eerder dan de vorst worden geplant.

Wanneer en hoe knollen buiten planten??

planten in de volle grondHet planten van ranonkels begint niet eerder dan de tweede helft van mei, nadat ze daarvoor zijn ontkiemd. De plaats moet licht zijn, zonder tocht, en de grond moet licht en voedzaam zijn. De gaten zijn gemaakt met een diepte gelijk aan de drievoudige hoogte van de knol, en tussen hen laten ze minimaal 15 cm.

Het is beter om de plantplaats met stokken te markeren, zodat u niet per ongeluk vertrapt voor het verschijnen van scheuten.

Voor het eerst kun je het bed met stro bedekken, vooral als het planten vroeg was of als de temperatuur naar verwachting zal dalen.

Video over het planten en kweken van ranonkels