Vertel ons hoe je papaya thuis uit zaad kunt laten groeien? Ik kocht voor het eerst een rijp fruit op de markt, ik vond de smaak lekker. Ik wil proberen zaden te planten. Groeit papaja in een pot en hoe hoog kan die zijn??

hoe papaya uit zaad te laten groeien Als citroenen en mandarijnen al lang kamerplanten zijn, worden er door enkelen nog steeds andere exotische vruchten geplant. En het is helemaal tevergeefs, want ze voelen zich helemaal op hun gemak in een warme kamer. Als u bijvoorbeeld weet hoe u papaya thuis uit zaad kunt kweken, kan dit heerlijke zoete vruchten opleveren voor fruitsalades. Daarnaast is deze cultuur ook erg decoratief. Een hoge dikke stam met een weelderige rozet van rijke groene bladeren aan de bovenkant maakt van je huis een echte tropische jungle. In zijn “teint” lijkt papaja op een palmboom, omdat het geen zijscheuten heeft.

Papaya wordt ook wel een meloenboom genoemd, hoewel het in feite een kruid is en niet eens een vaste plant. In de natuur kan het 8 m bereiken, maar als potcultuur is het gemiddeld 3 m. Hoewel, als je het probeert, het gigantische gras uitgroeit en allemaal 6 m hoog wordt. En ze leeft slechts ongeveer 5 jaar, maar onderscheidt zich door een extreem snelle ontwikkeling. Met de juiste zorg zal het mogelijk zijn om de eerste oogst in zes maanden te proeven..

Hoe papaya thuis uit zaad te kweken?

papaja zaailingen Er zal geen tekort zijn aan het plantmateriaal – in de vruchten zijn er veel (tot 6 honderd) zaden van bijna zwarte kleur. Zodra je een papaya hebt gekocht, hoef je hem alleen maar open te snijden, de zaden te selecteren en af ​​te spoelen met water. De zaden, hoewel vrij dicht, ontkiemen goed.

Zaden ‘s nachts in een groeibevorderaar laten weken, zal helpen om de kieming te vergroten. Je kunt ze gewoon in nat mos of zand weken, maar dan onder een film.

Het is het beste om zaden in het vroege voorjaar te planten, wanneer de daglichturen beginnen toe te nemen. Dit elimineert de noodzaak om de verlichting van zaailingen aan te vullen, die zich zullen uitstrekken door een gebrek aan licht. Zaaien kan zowel in aparte kopjes als in een gemeenschappelijke bak, met minimaal 2 cm tussen de zaden. Het is optimaal om een ​​grondmengsel voor ficusen te gebruiken – het is voedzaam en licht. Zaden moeten onder de film ontkiemen.

Kenmerken van de zorg voor papajazaailingen

papaya zaailingen zorg

Voor het verschijnen van zaailingen moeten de gewassen dagelijks worden gelucht en moet de grond op tijd worden besproeid zodat deze niet uitdroogt. Papaya verzorgen is niet moeilijk, maar houd er rekening mee dat de plant snel groeit en veel licht nodig heeft. In het eerste levensjaar zijn 3-4 transplantaties nodig, omdat zaailingen erg snel groeien. Daarnaast moet je de plant van vocht en voeding voorzien:

  1. Minimaal 2 keer per week water geven.
  2. Spray vaak.
  3. Elke 2 weken voeden met minerale complexen, afgewisseld met organisch.

Binnenpapaja kan na 6 maanden bloeien. Maar de vruchten zullen er alleen zijn als een hybride zelfvruchtbare variëteit wordt gevangen.

Papajazaden zaaien – video