Hoe osteospermum in de winter te behouden?

Vertel me hoe je osteospermum in de winter kunt bewaren? Ik heb mijn knappe man uit zaden grootgebracht, op de zak stond geschreven dat dit een vaste plant is. En de buurvrouw zegt dat haar struiken vorig jaar allemaal bevroren waren. Dus hij kan een winterslaap houden of niet? Misschien opgraven voor de winter?

hoe osteospermum in de winter te behouden? Osteospermum wordt niet voor niets “Afrikaanse kamille” genoemd. De bloemen lijken echt op kamille, alleen met een unieke kleur. Grote bloeiwijzen kunnen zowel traditioneel kamillewit als roze, oranje en zelfs blauw zijn. Maar cultuur is niet alleen beroemd om zijn gevarieerde kleurenpalet. Osteospermum is volledig pretentieloos en kan groeien op arme gronden. Tegelijkertijd in de zon zelf, zonder hoge eisen te stellen aan het water geven. De enige nuance van het kweken van een plant is de overwintering. Oorspronkelijk afkomstig uit warme landen, is het een groenblijvende vaste plant, maar in het open veld tijdens onze winters overleeft hij het niet. Het hoogste wat een struik kan overleven is 10° vorst. Bij een lagere temperatuur sterft hij af en moet opnieuw geplant worden. Daarom is het niet verwonderlijk dat veel tuinders geïnteresseerd zijn in de vraag hoe osteospermum in de winter kan worden bewaard. Maar dit is heel goed mogelijk. Het hangt allemaal af van waar en in welk klimaat de bloem groeit..

Kenmerken van overwinterende osteospermum op zuidelijke breedtegraden

osteospermum in de tuin Dit is de enige klimaatzone waar de struiken in de winter in het open veld kunnen blijven.. Maar onder voorbehoud van twee vereisten:

  1. De winter moet warm zijn. Op de koudste dagen mag de temperatuur niet onder de -10 ° C . komen.
  2. Voor het invriezen moeten de struiken goed bedekt zijn met gevallen bladeren van fruitbomen. Om te voorkomen dat de wind het gebladerte omver scheurt, kun je sparren takken erop leggen.

Wees niet bang dat de struiken breken onder het gewicht van de schuilplaats. In ieder geval sterft het bovengrondse deel in de winter af. Met de komst van de lente moeten de planten worden geopend en droge scheuten worden afgesneden..

Hoe osteospermum in de winter te behouden in de noordelijke en centrale baan??

ingemaakte osteospermumDe enige manier om de plant in de koude winter tegen bevriezing te beschermen, is door hem op te graven en naar binnen te brengen. Maar hier zijn nuances, omdat overwintering op een koele plaats moet plaatsvinden. Verplant osteospermum niet in een pot en zet het op het raam. Ten eerste zal het veel ruimte in beslag nemen en ten tweede zal het in de warmte proberen verder te groeien. Als gevolg hiervan zal de struik tegen de lente uitgeput zijn zonder rust. Het is beter om samen met een klomp aarde in een pot te transplanteren en naar de kelder te brengen, waar het koel is. Daar zal de bloem rusten en wachten op de vorst. Het is alleen soms nodig om de grond spaarzaam water te geven, zodat de wortels niet uitdrogen. En in het voorjaar zal het mogelijk zijn om osteospermum weer in de tuin te planten of te vermeerderen door stekken.

Hoe osteospermum in een appartement te houden – video

Adblock
detector