Hoe nitraten in watermeloen te bepalen?

We houden erg van watermeloenen, dus kopen we vaak de eerste vruchten op de markt. Maar afgelopen zomer eindigde de aankoop in een ernstige vergiftiging. Vertel me hoe je nitraten in een watermeloen kunt bepalen om jezelf te beschermen tegen een herhaling van de situatie dit jaar?

Watermeloen is een van de meest favoriete lekkernijen voor zowel volwassenen als kinderen. De gigantische gestreepte bes is niet alleen lekker, maar ook erg nuttig voor het lichaam. Het is niet voor niets dat watermeloen wordt aanbevolen om te gebruiken bij het volgen van een dieet, omdat het gebruik ervan helpt de nieren te reinigen en ook gifstoffen verwijdert.

Met het begin van het seizoen van groenten en bessen lopen consumenten echter het gevaar producten van lage kwaliteit te kopen. Om een ​​eerdere oogst te krijgen, voeden producenten namelijk bijna alle gewassen met nitraten. Omwille van grote winst wordt de toegestane hoeveelheid nitraten vaak vele malen overschreden. Watermeloen, “gevuld” met hen, wordt gevaarlijk voor de gezondheid en veroorzaakt voedselvergiftiging. Daarom is het zo belangrijk om niet de eerste vroege vruchten en bessen te kopen, vooral niet voor kinderen..

nitratometer

Hoe de verhoogde hoeveelheid nitraten in een watermeloen bepalen om uw gezin te beschermen tegen ongewenste gevolgen? Het meest nauwkeurig is het gebruik van laboratoriummethoden of een speciaal apparaat – een nitraatmeter, maar dit is thuis niet erg acceptabel. Allereerst moet u bij het kopen de juiste bessen kiezen en deze zorgvuldig onderzoeken..

Hoe een kwaliteitswatermeloen te kiezen??

tekenen van nitraten

Voor watermeloen moet je naar gespecialiseerde groenterijen gaan. In tegenstelling tot spontane markten, hebben verkopers daar documenten voor een verkoopvergunning en worden de opslagvoorwaarden in acht genomen.

Bij het kiezen van een bes moet u op de volgende punten letten:

  • de vrucht moet intact zijn, zonder sporen van beschadiging op de schil;
  • om aan te raken, is de watermeloen hard van alle kanten, zonder zachte, rottende gebieden, enigszins ruw, maar niet glad;
  • de stengel van een rijpe watermeloen is droog en de vrucht zelf rinkelt bij een botsing;
  • de aarden plek aan de zijkant, waar de watermeloen de grond raakte, heeft een egale gele kleur.

Home methoden voor het bepalen van de aanwezigheid van nitraten

watermeloen in water

U kunt nitraten in watermeloenen onafhankelijk bepalen met gewoon water. Er zijn twee mogelijkheden om te controleren:

  1. Giet water in een grote bak en dompel er een hele watermeloen in. Een “verdronken” vrucht duidt op een grote hoeveelheid nitraten, en een zwevende kan zonder enige angst worden geconsumeerd.
  2. Snijd een schijfje watermeloenpulp en doe deze in een pot van een halve liter water. De vloeistof moet licht roze of troebel worden. Diep roze, rode of paarse kleur van water bevestigt de aanwezigheid van nitraten.

De schil van de watermeloen verzamelt de meeste nitraten, dus het moet tot roze vruchtvlees worden gesneden..

nitraat watermeloen

Soms kun je de veiligheid van een bes letterlijk met het oog controleren. In een watermeloen die overladen is met nitraten, zie je in de sectie gele strepen in plaats van wit, en het vruchtvlees zelf heeft een onnatuurlijke rode kleur. Bovendien is de schil van de watermeloen perfect glad en glanzend. Het is onmogelijk om zo’n watermeloen te krijgen, en nog meer om het te gebruiken.

Watermeloen controleren op nitraten – video

Adblock
detector