Hoe mooi om betonnen bloembedden met je eigen handen te maken?

Ik heb er lang van gedroomd om de site in het land te diversifiëren, waardoor het interessanter en ongebruikelijker wordt. Ik wil het decoreren met bloempotten. Maar het is duur om ze te kopen, dus ik zou graag willen weten – hoe mooi het is om betonnen bloembedden met je eigen handen te maken? Wat is hiervoor nodig en hoe verloopt het productieproces zelf??

Tegenwoordig worden bloempotten veel gebruikt in landschapsontwerp. Ze hebben veel voordelen:

  • lage kosten van grondstoffen;
  • duurzaamheid;
  • hoge weerstand tegen mechanische belasting, hoge luchtvochtigheid, extreme temperaturen, blootstelling aan ultraviolette straling;
  • de mogelijkheid om bloempotten van elke grootte en vorm te maken.

Daarom is er niets vreemds aan het feit dat veel eigenaren van zomerhuisjes en privéhuizen nadenken over hoe ze met hun eigen handen mooie betonnen bloembedden kunnen maken..Bloempotten in Franse stijl

Iedereen kan dit, ook als hij niet de relevante ervaring heeft. Bovendien is het niet nodig om dure apparatuur te hebben – al het werk kan met de hand worden gedaan, zonder gespecialiseerd gereedschap..

Aangekochte formulieren gebruiken

In de uitverkoop ziet u tientallen speciale siliconen en plastic mallen die zijn ontworpen voor de vervaardiging van prachtige betonnen bloempotten. Hun kosten worden echter meestal gemeten in duizenden roebels – het is logisch om ze alleen te kopen als u tientallen of honderden producten gaat maken..Aangekocht formulier voor bloempotten

Het gebruik ervan is zoveel mogelijk vereenvoudigd – de vorm wordt geassembleerd, van binnenuit gesmeerd met olie en gegoten met vloeibaar beton. Schud het lichtjes om de oplossing door het volume te verdelen. Na 48 uur is het beton uitgehard en kan de mal worden verwijderd. Bewaar de bloempot nog een paar dagen op een droge, warme plaats en je kunt hem op de site installeren.

Hoe u geld kunt besparen bij het maken van bloempotten?

Niet iedereen is bereid duizend of twee roebel te betalen voor een formulier dat slechts twee of drie keer wordt gebruikt. Daarom gebruiken praktische mensen geïmproviseerde dingen..

Het enige wat je nodig hebt is een mal van de juiste maat en vorm. Het kan siliconen of plastic zijn. Het binnenoppervlak is gesmeerd met olie zodat het eindproduct gemakkelijk kan worden verwijderd. Een glas, emmer of ander voorwerp met een cirkelvormige doorsnede van een geschikte grootte, ook geolied, wordt in het midden geïnstalleerd. Stenen of bakstenen moeten in de container worden geplaatst zodat deze niet gaat drijven..Miniatuur betonnen bloempotten makenDaarna wordt vloeibaar beton in de mal gegoten – te dik zal niet alle holtes kunnen vullen. Wanneer het beton voldoende hardheid heeft bereikt (minimaal 48 uur), wordt de emmer of het glas verwijderd en wordt de mal verwijderd. Het eindproduct kan in zijn oorspronkelijke vorm worden gebruikt of in geschikte kleuren worden geverfd.

Details over de vervaardiging van bloempotten worden beschreven in de video:

Adblock
detector