Vertel ons alstublieft hoe u microgreens thuis kunt kweken? Onlangs moest het dieet vanwege gezondheidsproblemen drastisch worden gewijzigd. In het begin was het ongebruikelijk voor mij, maar geleidelijk aan begon ik de smaak en voordelen van verse groenten en fruit te waarderen. En onlangs probeerde ik een salade met de toevoeging van microgreens en ik vond het erg lekker. Ik wilde het in een winkel kopen, maar het blijkt dat ze het hier niet verkopen. Dus we zullen groeien. Het blijft alleen om erachter te komen wat beter is om zaden te planten en welke planten hiervoor geschikt zijn..

hoe microgreens thuis te kweken? Voor aanhangers van een gezond dieet is het helemaal geen geheim hoe je microgreens thuis kunt kweken. Daarin zitten veel meer voedingsstoffen en vitamines dan in volgroeide planten uit de tuin. Er is nog een onmiskenbaar voordeel: beschikbaarheid, het hele jaar door. Als je in de lente- en zomerperiode nog je eigen groen kunt kopen of plukken, dan is het in de winter problematisch en erg duur. Maar het is helemaal niet moeilijk om vitamines rechtstreeks uit je eigen vensterbank te halen. Microgreens hebben niet veel ruimte en speciale zorg nodig, omdat ze snel en voor een korte tijd groeien. Bovendien kun je voor de teelt helemaal zonder land..

Microgreens zijn jonge scheuten van groentegewassen (granen, peulvruchten, groenten en direct greens). Ze worden gesneden voor consumptie in het stadium van een paar bladeren, wanneer de hoogte van de zaailingen 5 cm bereikt.Microgreens hebben een rijkere smaak, meestal met een lichte zure toon. Ze is goed in salades, soepen en zelfs sandwiches..

Welke gewassen zijn geschikt voor het kweken van microgroenten

microgroen In de schappen van gespecialiseerde winkels kunt u kant-en-klare mengsels kopen met het opschrift “Microgreen”. Bijvoorbeeld diverse soorten salades. Dit zijn echter niet alle planten die geschikt zijn voor ontkieming.. Nuttige en vitamine-microgreens kunnen worden verkregen uit de volgende gewassen:

 • basilicum;
 • amarant;
 • rucola;
 • mosterd;
 • snijbiet;
 • broccoli;
 • ui;
 • haver;
 • tarwe;
 • spinazie;
 • kikkererwten;
 • erwten;
 • linzen.

Maar bonen zijn niet geschikt om te ontkiemen, omdat hun spruiten giftige stoffen bevatten. Je moet de zaden van wortels, peterselie en dille niet zaaien – ze ontkiemen hard en de spruiten zelf zijn erg dun.

Hoe microgreens thuis te kweken?

Naast plantmateriaal verkopen de winkels hele speciale complexen voor ontkieming. Ze zijn niet duur, maar je kunt het zonder doen, met alle beschikbare middelen. Lege plastic containers van kwark of snoep, glazen ovenschalen en, in het algemeen, elke ondiepe container kan als een “bed” dienen.

Wat betreft de methoden, dat wil zeggen, er zijn twee opties voor het kweken van microgreens:

 1. In de grond. Het is beter om aangekochte grond te gebruiken of een los substraat te bereiden op basis van tuingrond. Het wordt goed bevochtigd en gezaaid door zaden, waardoor broeikasomstandigheden voor kieming worden gecreëerd..het kweken van microgroenten op aarde
 2. Op een landloze manier. De grond wordt vervangen door watten, jute, gaas. De rest is allemaal zoals gewoonlijk. Zaden worden op een rijk bevochtigd beddengoed gelegd en bedekt met folie tot ontkieming.landloze teelt van microgroenten

Zaden ontkiemen ook goed in kokossubstraat of veenmos. Maar deze methode heeft één nadeel: u moet de gespecificeerde componenten kopen..

Microgreens kweken op water – video