Hoe maak je thuis druivenwijn – stap voor stap instructies – wiresummit.org

Vertel me hoe je thuis druivenwijn kunt maken? We kochten een zomerhuisje met een tuin en een kleine wijngaard. De tuin moest worden ontworteld, aangezien bijna alle bomen oud en halfdroog waren. Ik kocht wat zaailingen en plantte een nieuwe tuin. In eerste instantie wilde ik hetzelfde doen met de wijngaard, maar besloot het uit te stellen. Ik heb de struiken goed schoongemaakt en ik zie dat ze tot leven zijn gekomen. Dus we zullen leren hoe we onze eigen wijn kunnen maken, als je ons vertelt hoe.

hoe druivenwijn te maken Zelfgemaakte wijn is niet te vergelijken met winkelwijn, het is natuurlijk, lekker, aromatisch en vele malen gezonder. Als u uw eigen wijngaard heeft, moet u leren hoe u thuis druivenwijn kunt maken. Zelfs als je zo’n drankje uit je handen koopt, is er niet altijd een garantie voor de kwaliteit ervan. Om meer wijn te krijgen, voegen velen water toe en recyclen ze ook de pulp. Er zitten bijna geen vitamines in zo’n drankje en het is twijfelachtig om te beweren dat het een gunstig effect heeft. Echte droge en sterke wijn wordt alleen gemaakt van druiven, zonder water. En er wordt alleen suiker aan toegevoegd als de druiven zuur zijn.

Welke druiven kunnen worden gebruikt?

druiven voor wijn Neem voor het maken van wijn alleen technische (wijn)soorten. In tegenstelling tot kantines met hun grote trossen, produceren dergelijke druiven kleine trossen, maar met zeer sappige bessen. De kleur van de drank hangt ook af van de variëteit. Je krijgt geweldige bordeauxrode wijnen van Cabernet Sauvignon, Isabella, Merlot-druiven. Gebruik voor doorschijnende goudgele witte wijnen White Muscat, Chardonnay, Aligote.

Ook niet onbelangrijk is het suikergehalte van het ras. Voor droge wijn met een sterkte van minimaal 12% zijn druiven nodig met een fructosegehalte van minimaal 20%. Als het minder is, moet u suiker toevoegen om de sterkte te vergroten. Over het algemeen geeft 1% van het suikergehalte in de output 0,6% alcoholgehalte..

Hoe maak je thuis druivenwijn?

druiven voor wijnBegin zo laat mogelijk met het oogsten van druiven. Hoe langer de trossen aan de takken zitten, hoe zoeter de bessen zullen zijn. Scheur ze van de twijgen en wrijf ze met je handen zodat ze allemaal barsten. U hoeft zich niet te wassen – dit spoelt de gistbacteriën die op de huid leven weg. Zonder hen vergist het wort slecht en zuur.

Stap voor stap koken

Nu kunt u stap voor stap overgaan tot verdere acties:

  1. Doe de geplette bessen in een pan zonder 1/3 aan de bovenkant toe te voegen. Het vruchtvlees gaat gisten en de hoed gaat rijzen. Zet 3-5 dagen op een warme plaats. De temperatuur moet minimaal 18°C ​​warm zijn, anders komt de gisting niet op gang. En niet hoger dan 23 ° C, anders wordt het werkstuk gewoon zuur. Roer de pop-up pulp regelmatig zodat het niet verzuurt en alle bessen sap afgeven.druivenpulp
  2. Wanneer droge cake op het oppervlak drijft en de vloeistof donker wordt en naar wijn begint te ruiken, zeef het dan. Knijp de pulp eruit, giet het werkstuk in flessen, ook zonder 1/3 ervan toe te voegen. Voeg in dit stadium indien nodig suiker toe (ongeveer 200 g per liter wort). Installeer een waterslot of draag een medische handschoen om lucht buiten te houden. Secundaire gisting duurt 10 tot 30 dagen bij matige hitte.fermentatie van wijn
  3. Wanneer het wort helderder wordt, bezinkt de dikke laag en eindigt de fermentatie – verwijder het uit het sediment. Je hebt al een jonge wijn gemaakt. Maar hij moet nog rijpen in de kelder. Droge witte wijn duurt meestal een maand. Rood rijpt vanaf 3 maanden of langer.rijping van wijn

Verwijder de gerijpte wijn uit het sediment en de fles voor opslag.

Kenmerken van de bereiding van halfzoete wijn