Hoe maak je op de juiste manier een gazon in een onkruidgebied?

Adviseer hoe u een gazon op de juiste manier kunt maken in een gebied dat begroeid is met onkruid. Wat is het gevaar van onkruid en zijn er methoden om de grond snel en efficiënt te verwijderen? Welke stoffen kunnen worden gebruikt om de grond te behandelen zodat ze het gras en de bloemen niet verder aantasten??

Het reinigen van de grond voor het gazon van onkruid is het eerste dat moet worden gedaan bij het aanleggen van een gazon in een buitenwijk. Onkruidbehandeling is niet alleen een topprioriteit wanneer het gazon voor de eerste keer wordt gezaaid. Dergelijke werken worden uitgevoerd als geplande seizoenswerken voor meerjarige reeds bestaande gazons..

Wat is het gevaar van onkruid?

Onkruid kan aanzienlijke schade aan een bloembed of gazon veroorzaken door de ontwikkeling van primaire planten of bloemen te remmen. Onkruid neemt snel vocht op, droogt de grond uit en haalt voedingsstoffen uit de zaailingen, waardoor ze zich niet kunnen ontwikkelen. Bovendien produceren zoals veldwinde, tarwegras en distel giftige stoffen die leiden tot de dood van andere planten en verontreiniging van de bodem op het terrein. Zelfs vruchtbare zwarte grond kan binnenkort veranderen in een gazon waarop het onmogelijk zal zijn om de meest pretentieloze bloemen te laten groeien om voor te zorgen..

Het verschijnen van onkruid op de site, zoals veldmosterd of grote weegbree, kan de ontwikkeling van schimmelziekten veroorzaken bij planten die in een bloembed zijn geplant. Gewone paardenbloem en tarwegras zijn geweldige plekken voor insectenplagen om te leven. Niet alleen een groen gazon kan eronder lijden, maar ook een tuin met een moestuin, als die op jouw site staat.

Daarom is het noodzakelijk om enkele regels te kennen over hoe u een gazon op de juiste manier kunt maken in een gebied dat begroeid is met onkruid, en welke methoden om de grond van onkruid te reinigen tegenwoordig als het meest effectief worden beschouwd..

Regels en methoden voor grondbewerking van onkruid

Allereerst moet u begrijpen dat het gebied voor het gazon moet worden bewerkt en volledig moet worden onkruidvrij gemaakt voordat er gecultiveerde planten op worden geplant. Terwijl de geplante zaden al zaailingen geven, zal noch wieden, noch sproeien een resultaat geven. Het is noodzakelijk om niet alleen het oppervlak van de grond schoon te maken, maar ook om de wortels te verwijderen door het gazon te wieden. Op zo’n land kan het geplante gras, dat dicht groeit, na verloop van tijd de groei van ongedierte zelf weerstaan..

De site wordt op verschillende manieren verwerkt:

  1. Een groot gazon dat is geselecteerd voor het planten van gras en bloemen, moet worden gewied en in een verhouding van 2: 4 worden behandeld met systemische herbiciden. Deze stof zal onkruid volledig vernietigen. Deze methode is het meest effectief in het vroege voorjaar. Een kleine hoeveelheid organische mest wordt in de grond gebracht en na twee weken is deze volledig van onkruid gekweekt..
  2. Vaak wordt overwoekerd mos ongedierte op de site. In dit geval wordt het gazon gepasseerd met een gewone hark of hooivork en vervolgens wordt een oplossing van minerale meststoffen met ijzersulfaat in de grond gebracht (in een verhouding van 9: 1). Mos wordt ook goed verwijderd door te kalken, maar dergelijke werkzaamheden mogen alleen tijdens de zomerperiode worden uitgevoerd..
  3. Lonterel-300. Dit is een uniek modern medicijn voor de vernietiging van ongedierte zoals boekweit, zuring, weegbree, paardenbloem, veldkamille. In dit geval werkt het middel selectief, zonder de reeds op het gazon geplante granen aan te tasten. Lonterel-300 veroorzaakt volledige afsterving, niet alleen van de onkruidstam, maar ook van de wortel, waardoor het wortelstelsel niet kan groeien.
  4. Hurricane Forte is een andere krachtige hulp bij het bestrijden van onkruid. De tool is effectief en, belangrijker nog, het vernietigt zelfs de sterkste en meest resistente soorten ongedierte voor een lange tijd. Daarnaast helpt orkaan Forte om de grond los te maken, waardoor deze “luchtig” wordt. Het is een plezier om in de toekomst met dergelijke grond te werken.!

Dit is slechts het belangrijkste deel van de regels en methoden voor het omgaan met plaagplanten. Wanneer u dit of dat middel koopt om uw gebied van onkruid te ontdoen, raadpleeg dan specialisten, bestudeer de instructies voor het juiste gebruik van stoffen.

Video: onkruidbestrijding met herbiciden

Adblock
detector