Vertel me hoe je limoncello thuis kunt maken? Mijn zus is getrouwd en vertrok naar Italië, maar ze komt op bezoek, hoewel zeer zelden. Dus bij mijn laatste bezoek nam ik een fles van dit drankje mee. Ik zal je vertellen, de smaak is geweldig, en het aroma is onbeschrijfelijk … Mijn zus ging weg, de fles bleef, leeg natuurlijk, maar ik bestudeerde de samenstelling op het etiket. Het lijkt erop dat alle ingrediënten in huis aanwezig zijn, en alcohol, en citroenen, en suiker. Wat moet je er nu mee om zo’n heerlijke limoncello te krijgen?

hoe limoncello thuis te koken Het is zoet en verfrissend tegelijk en heeft een lichte zure toon, en de citroengeur overheerst de alcoholcomponent volledig. Dit is een traditionele drank uit het zonnige Italië – limoncello, waarvan de smaak met geen enkele winkelgekochte likeur te vergelijken is. Als je je afvraagt ​​hoe je limoncello thuis kunt koken, dan moet je begrijpen dat het onwaarschijnlijk is dat je precies die Italiaanse smaak kunt reproduceren. In het thuisland van de likeur worden speciale soorten citroenen gebruikt voor de productie ervan. Dit is echter niet zo belangrijk, aangezien zelfgemaakte limoncello ook lekker en aromatisch zal zijn. Maar je krijgt de kans om de sterkte ervan te reguleren en ofwel een zachte likeur voor vrouwen te maken, of een sterkere drank voor de sterke helft..

Wat is limoncello?

limoncello De echte Italiaanse limoncello is een likeur en is vrij duur. Meestal verkopen ze hem in onze winkels een zielige gelijkenis. Ja, het is goedkoper, maar de smaak is heel anders. In plaats van een verfrissende noot, zijn deze likeuren meestal zoet, hoewel ze naar citrus ruiken..

De originele limoncello wordt niet alleen bereid uit speciale citroensoorten, maar er wordt ook uitsluitend aangedrongen op voedselalcohol met een sterkte van 95,6%. Tegelijkertijd worden de verhoudingen zorgvuldig aangehouden, zowel wat betreft de alcoholcomponent als suiker en water. De klassieke likeur heeft een sterkte van ongeveer 35% en de verhouding alcohol, water en suiker is 1: 1,2: 0,8.

Hoe maak je limoncello thuis – klassiek Italiaans recept

zelfgemaakte limoncelloZelfgemaakt, om zo te zeggen, likeurbrouwen, het goede is dat je de graad kunt verhogen of verlagen, de verhoudingen enigszins kunt veranderen en de drank naar jouw smaak kunt “aanpassen”.

Dezelfde technologie voor het maken van zelfgemaakte limoncello is vrij eenvoudig:

  1. Was 10 grote citroenen goed, dep ze droog en pel ze af. Voor likeur is alleen de schil nodig, zonder een witte schaal – het zal de drank bitterder maken. Het is handig om de schil te snijden met een speciaal mes voor het schillen van aardappelen.
  2. Vouw de schil in een pot en vul deze met een liter alcohol (vergeet niet dat het speciale alcohol moet zijn, food grade, 95,6% sterkte).
  3. Sluit de pot goed af en plaats deze op een donkere plaats voor maceratie – week de schil in alcohol. In Italië is dit binnen een maand gedaan, maar thuis is 1-2 weken voldoende. U kunt begrijpen dat de maceratie met succes is voltooid door te kleuren. De alcohol wordt geel en de schil zelf wordt bleek en wordt ook broos..
  4. Zeef aan het einde van het weken de alcohol en bereid een suikersiroop met 1,2 ml water en 800 g suiker..
  5. Meng de afgekoelde siroop met alcohol (het wordt troebel, maar zo hoort het te zijn), sluit de fles goed af. Zet minstens een maand op een koele, donkere plaats.

Over een maand is je limoncello klaar. Bewaar het in de koelkast.

Limoncello op wodka