Hoe maak je een sneeuwbol - Voel je als een tovenaar op oudejaarsavond

Vertel me hoe je een sneeuwbol maakt? Op onze school zijn de voorbereidingen voor de nieuwjaarsvakantie al begonnen en mijn zoon besloot zo’n speeltje te maken. Ze bood hem aan om mee te nemen wat thuis is, dus ze zegt dat het oneerlijk zou zijn, omdat hij het niet deed. In principe heeft het kind gelijk en ik wil geen bedrog aanleren. Daarom zullen we het zelf doen als je me vertelt hoe.

hoe maak je een sneeuwbol Van kinds af aan kijken we allemaal graag naar de ronde dans van sneeuwvlokken, die charmant niet alleen buiten het raam wervelen, maar ook in een souvenir-sneeuwbol. Natuurlijk ziet speelgoed dat in een winkel wordt gekocht er altijd mooi uit, maar speelgoed dat met je eigen handen is gemaakt, geeft een speciale warmte die uit het diepst van de ziel komt. Laten we daarom samen met het kind zijn reserves uitzoeken en samen bedenken hoe we een sneeuwbol kunnen maken. Over het algemeen is er niets bijzonders aan zo’n ambacht, en zelfs een schooljongen kan het. En je hoeft niet naar de winkel om alle items te krijgen die je nodig hebt. Je hebt vast wel kleine figuren van sneeuwmannen, de kerstman, een kerstboom of gewoon ander speelgoed. De grootte is afhankelijk van de grootte van het blik. Hoe groter de pot, hoe groter het speeltje erin past. Ze zal dus dienen als het hoofdpersonage van onze sneeuwbol, en vallende sneeuw maken is een kwestie van een paar minuten.

Algemene aanbevelingen en enkele nuances van het maken van ambachten

sneeuwbol met sneeuwpop Dus om een ​​sneeuwbol te maken, hebben we naast speelgoed nodig:

  1. Container met een schroefdop. Neem alleen glazen potten, nadat je ze grondig hebt schoongemaakt van stickers en ze hebt gewassen. Plastic containers zijn niet zo transparant. Het is beter dat de pot egaal is, zonder sterk convexe patronen en randen, zodat de tekening niet breekt.
  2. Water. Noodzakelijk gereinigd, zonder onzuiverheden. Het blik moet met vloeistof worden gevuld om de sneeuw te laten wervelen.
  3. Glycerol. Een ander vereist element – zonder dit zullen de sneeuwvlokken snel bezinken. Merk op dat de ideale verhouding van glycerine tot water om de sneeuw soepel te laten rollen 1: 5 is. Hoe meer glycerine je toevoegt, hoe langzamer de sneeuwvlokken draaien..
  4. Sneeuw. Je kunt kunstsneeuw nemen, maar over het algemeen is het ook gemakkelijk thuis te maken. Snijd glitter, dun plastic of folie heel fijn.
  5. Clay moment. Hiermee verzamel en bevestig je onderdelen.

In plaats van glycerine kun je het water verdunnen met gewone zonnebloemolie (geraffineerd), zoete siroop of vloeibare paraffine.

Hoe maak je een sneeuwbol

sneeuwbol stap voor stapAls je hebt besloten wat er in het midden van de compositie komt, kun je beginnen met het ambacht. Lijm het gekozen speelgoed aan de binnenkant van het deksel: een kerstboom, een sneeuwpop of wat je ook hebt gevonden.

Vul een pot met water, voeg glycerine, sneeuw en glitter toe. Nu hoeft u alleen nog de bal in elkaar te zetten, maar voordat u het deksel vastschroeft, bedek het met lijm. Daarna sluit het hermetisch, waardoor het risico op lekkage wordt geëlimineerd. Dat is het hele geheim van de doe-het-zelf sneeuwbol. Als je wilt, kun je de bovenkant van het deksel versieren om het te maskeren. Dan is jouw ambacht niet te onderscheiden van de winkel.

Sneeuwbol met een engel doe het zelf – video

Adblock
detector