Hoe maak je een schommel met je eigen handen: eenvoudige modellen van houten pallets en een stoel – wiresummit.org

5c6 7ff 912 c83 3fd 0a4 03b

Vertel me hoe je met je eigen handen een schommel kunt maken? Mijn zoon en ik besloten om een ​​verrassing te maken voor het kleine zusje, maar dan wel zodanig dat de oudste hem wel zou kunnen gebruiken. Als het niet moeilijk is, bied dan eenvoudige, veilige en duurzame opties aan.

hoe maak je een schommel met je eigen handen De schommel op de binnenplaats, waar kinderen zijn, is de meest favoriete plek. Waar, zo niet daar, ze hun vrije tijd kunnen doorbrengen. En volwassenen kunnen er een boek lezen, langzaam wiegend na een zware dag. Om het ontwerp betrouwbaar te maken, is het belangrijk om te weten hoe je met je eigen handen een schommel kunt maken en installeren.

Waar moet je op letten als je besluit een schommel te maken?

Voordat u doorgaat met de bouw van een dergelijke attractie, is het de moeite waard om te beslissen waar deze zal staan, in de zin van hangen. De zwaaiamplitude van de zwaai mag geen obstakels hebben. Dat wil zeggen, er mogen geen bomen of andere beperkingen in de buurt zijn. Het is het beste om de schommel zo te installeren dat er een schutting of muur achter zit (uiteraard op gepaste afstand). Dit elimineert het risico op letsel door impact..

Daarnaast moet je nadenken over en rekening houden met de volgende punten:

  1. De schommelsteun moet betrouwbaar en solide zijn, bijvoorbeeld betonnen rekken.
  2. De bevestiging (ketting of dik touw) mag niet minder sterk zijn..
  3. Het wordt aanbevolen om het werkplatform onder de schommel te vullen met een betonnen dekvloer, of op zijn minst te bedekken met grind. Dus na de regen zal er geen ophoping van water zijn.

Hoe maak je een schommel met je eigen handen: twee opties voor eenvoudige modellen

Enkele van de meest populaire en betrouwbare schommels voor thuis zijn metalen en houten constructies. Ze zijn behoorlijk duurzaam en kunnen zelfs het gewicht van een volwassene dragen. Natuurlijk moet je een beetje sleutelen aan hun vervaardiging, maar er is nog een andere optie: geïmproviseerde middelen gebruiken. Er zijn er veel in elke tuin, en met wat vindingrijkheid zal onnodig afval (bijvoorbeeld een kapotte stoel of een houten pallet) veranderen in een kinderdroom.

Gezellige schommel van een pallet

palletschommel Houten pallets zijn een prachtig materiaal voor de verbeelding van een vakman. Sommige ambachtslieden maken er zelfs meubels van, dus waarom geen schommelpallet gebruiken? De helft van het werk is immers al gedaan – de comfortabele stoel is klaar. Je hoeft het alleen maar te schuren en te schilderen of te lakken. Als ondersteuning zijn een sterke tak van een volwassen boom of betonnen pilaren geschikt. En je kunt hem zowel aan dikke touwen als aan kettingen hangen.

Als je de tweede pallet loodrecht op de achterwand van de eerste bevestigt, krijg je een comfortabele stoel of mini-bank. Het enige dat overblijft is om kussens te leggen.

Comfortabele schommel van een oude stoel

schommel vanuit een stoelHet is nog makkelijker om een ​​schommel te bouwen met een stoel in plaats van een stoel, die geen poten heeft of je moet ze afzagen. Je kunt hem ophangen door 4 gaten in de hoeken te maken en er een touw doorheen te halen. Een optie is ook geschikt wanneer twee planken van onderaf zijn bekleed, waarvan de randen buiten de stoel uitsteken. Gaten voor het touw worden er direct in gemaakt.

Video over het maken van een houten tuinschommel (bank aan kettingen)