Hoe maak je een oplossing voor een hydrocultuursysteem?

Je vraagt: “Vertel me welke voorbereidingen nodig zijn en hoe ik een oplossing voor een hydrocultuursysteem moet voorbereiden. We willen op deze manier groenten en aardbeien telen, maar er is geen manier om kant-en-klare oplossingen aan te schaffen. We verkopen ze gewoon niet. Welke meststoffen moet je kopen en is er een algemeen recept?”

oplossing voor hydrocultuur systeem

We antwoorden: In de conventionele landbouw halen planten hun voeding uit de bodem. En wanneer hydrocultuur wordt gekweekt, moeten alle voedingsstoffen al direct in het water aanwezig zijn. Een oplossing voor een hydrocultuursysteem vervangt de grond volledig en moet alle elementen bevatten die nodig zijn voor de ontwikkeling van planten. Afhankelijk van het groeiseizoen wordt een speciale concentratie organische en minerale meststoffen in het water opgelost. Bovendien heeft elke cultuur zijn eigen oplossingsformulering. Overschrijding van de dosering of sparen zal in dit geval niet werken. Zowel een tekort als een teveel aan mineralen heeft een negatieve invloed op zowel de algemene ontwikkeling als de vruchtvorming van de geteelde gewassen.

Ook het water zelf is niet onbelangrijk. Elke vloeistof zal niet werken voor de oplossing. Ook zij moet aan bepaalde eisen voldoen. Het hangt af van hoe goed de planten “voeding” uit de oplossing zullen opnemen..

Vereisten voor het water dat wordt gebruikt om de voedingsoplossing te bereiden

watervereisten voor hydrocultuuroplossing

Het is een misvatting dat drinkwater ook geschikt is voor hydrocultuur. In dit geval moet de vloeistof aan de volgende criteria voldoen:

  1. Vrij van zware metalen, chloor, ziekteverwekkers.
  2. Heb een neutrale of zwakke zuurgraad, 5,2 tot 7,2.
  3. Een optimale hardheid hebben (60-90 mg / l), die wordt bepaald door het calciumgehalte. Als de indicatoren toenemen tot 140 mg / l, is verplichte filtratie vereist.
  4. De geleidbaarheidsindex moet op het niveau van 1-6 mS / cm2 liggen. Overschrijding van de aangegeven waarden geeft aan dat er veel zouten in het water zitten, waardoor het voor planten moeilijk is om meststoffen op te nemen. Als de elektrische geleidbaarheid laag is, voorziet de oplossing de cultuur niet van alle noodzakelijke elementen..

Voor het bereiden van de voedingsoplossing is stilstaand regen- of leidingwater het beste. Voordat u het gebruikt, is het echter belangrijk om de chemische samenstelling, zuurgraad en elektrische geleidbaarheid te controleren. Water uit de put en direct uit de kraan kan niet worden genomen. Als het niet mogelijk is om te verdedigen, kun je als optie gedestilleerd water gebruiken.

Oplossing voor een hydrocultuursysteem – hoe maak je het zelf

meststof voor hydrocultuuroplossing

Plantenvoeding wordt verzorgd door organische en minerale meststoffen in het water te brengen. Een oplossing van humus wordt gebruikt uit organisch materiaal, minerale meststoffen kunnen eenvoudig of complex zijn. In dit geval is het noodzakelijk om hun dosering strikt in acht te nemen. Op de agrarische markt van vandaag zijn er veel speciale preparaten al gedoseerd en klaar om aan de oplossing te worden toegevoegd. Dit is erg handig, want het elimineert de noodzaak voor berekeningen en voorkomt mogelijke fouten. Bijzonder populair zijn vloeibare mengsels van de merken Plagron Hydro, Hesi, GHE Flora Series.

Indien gewenst kunt u zelf een oplossing maken voor een hydrocultuur systeem. Het recept of de formule is afhankelijk van het type plant. Eerst worden meststoffen verdund in een kleine hoeveelheid, een liter, water. Vervolgens wordt het concentraat verdund tot de benodigde hoeveelheid vloeistof.

hoe een hydrocultuuroplossing te bereiden?

De volgende voedingsoplossing is bijvoorbeeld geschikt voor het kweken van groenten en aardbeien (de tarieven zijn aangegeven voor 1 liter water):

  • kaliumfosfaat – 0,25 g;
  • magnesium – 0,25 g;
  • kaliumsulfaat – 0,25 g;
  • calciumnitraat – 1 g;
  • ascorbinezuur – 0,035 g;
  • ferrosulfaat – 0,025 g.

Dezelfde oplossing kan worden gebruikt voor druppelirrigatie van gewone planten die in de grond worden gekweekt..

De hydrocultuuroplossing wordt vlak voor het in het systeem gieten bereid. Vervanging in tanks met een klein volume gebeurt om de 7 dagen. Commerciële teelt (bijv. grote kassen) – dagelijks.

Hoe maak je een oplossing voor een hydrocultuursysteem?

Adblock
detector