Hoe maak je een effectieve behandeling van macrosporiose in tomaten – de oorzaken, symptomen en maatregelen vinden om de ziekte te bestrijden? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Is de behandeling van tomatenmacrosporiose effectief en hoe kunnen de struiken precies worden behandeld? Vorig seizoen verloor ze door deze ziekte een aanzienlijk deel van de oogst. Het is dubbel beledigend, want ze telen tomaten voor de verkoop. Ik plant vroege rassen in de kas, daar blijkt een grotere winst uit te halen, die verkoop ik ook in de tuin, al voor inblikken. Waarom mijn tomaten ziek werden, weet ik niet, maar ze kregen zowel in de kas als in de volle grond vlekken. En al voor het oogsten, dus ik heb niets verwerkt. Wat moet ik dit seizoen nu doen als de ziekte opnieuw optreedt??

behandeling van macrosporiose van tomaten Sommige schimmelziekten zijn gevaarlijk omdat ze planten, inclusief tomaten, aantasten in elk stadium van hun ontwikkeling, bijvoorbeeld macrosporiose. Behandeling van macrosporiose van tomaten moet worden gestart bij de eerste detectie van een struiklaesie. Als je het moment mist, zal de schimmel binnen een paar weken de plant samen met de oogst volledig vernietigen. Stengels, bladeren, vruchten – alles is een broedplaats voor vraatzuchtige schimmels. Bovendien overwinteren ze er veilig in, omdat ze samen met dode vegetatie op de grond zijn gevallen. En volgend seizoen worden aanplant van nachtschadegewassen met hernieuwde kracht aangevallen..

Hoe manifesteert macrosporiose zich op tomaten?

symptomen van macrosporiose Macrosporiasis is een schimmelziekte die ook wel droge of bruine vlek wordt genoemd. Meestal hebben verzwakte planten die op arme grond groeien er last van..

De belangrijkste oorzaak van de ziekte is een schimmelinfectie van planten of grond. Sporen kunnen door de wind worden gedragen of met inventaris of schoenen worden binnengebracht. Bij de minste beschadiging (wonden, scheuren) dringen de schimmels de plant binnen en beginnen zich te vermenigvuldigen. Ze zijn vooral comfortabel als de zomers warm en vochtig zijn, of met veel nachtdauw..

macrosporiose op tomatenvruchtenTekenen van macrosporiose:

  • ten eerste infecteert de schimmel de onderste bladeren – van onderaf verschijnen er droge donkere vlekken op;
  • geleidelijk gaat het aangetaste gebied over naar de stengels en bovenste bladeren, die uitdrogen en afsterven;
  • vruchten zijn de laatste die lijden – ze vertonen ook bijna zwarte droge plekken die in het vlees zijn gegroeid;
  • na sporulatie zijn droge plekken bedekt met nieuwe sporen – een fluweelachtige donkere bloei.

Behandeling van macrosporiose van tomaten met fungiciden

koperoxychlorideHet beste effect wordt verkregen door het gebruik van speciale preparaten, en al in een vroeg stadium. Tegen schimmelziekten worden zaailingen en volwassen planten besproeid:

  • oxychloride (0,4%);
  • Bordeaux-vloeistof (1%);
  • Tsinebom (0,4%);
  • Ridomil;
  • Polychoom.

Fungicidebehandeling wordt tot 4 keer toegepast, maar alleen vóór het oogsten. De laatste bespuiting kan uiterlijk 3 weken van tevoren worden uitgevoerd. En in de herfst is het noodzakelijk om het gebied waar de geïnfecteerde tomaten groeiden te behandelen met kopersulfaat. Anders blijft de schimmel in de grond..

Traditionele methoden voor het omgaan met macrosporiose

jodium tegen macrosporioseAls de ziekte er nog niet in is geslaagd om naar de top van de struik en het fruit te gaan, kun je folkremedies proberen. Een jodiumoplossing (20 druppels voor 8 liter water) helpt de schimmel te vernietigen. Ze worden minstens één keer per week met planten behandeld..

Het gaat ook goed om met ziekten en knoflooktinctuur met de toevoeging van hete peper. Om het te bereiden, maal 200 g knoflook en giet 3 liter water. Na twee dagen aandringen wordt 0,5 theelepel aan de oplossing toegevoegd. grondpeper. Tomaten worden elke 10 dagen bespoten.

Hoe om te gaan met macrosporiose (cladosporiose) van tomaten?