Hoe lelietje-van-dalen kattenstaart te kweken en te verspreiden - een zachte maar aanhoudende vaste plant voor de tuin

Vertel ons alstublieft hoe u lelietje-van-dalenkattenstaart kunt kweken en vermeerderen? Vorige maand ging ik op bezoek bij een vriend in het zuiden, zij is een amateur-tuinier. Wat staat er in de bloemperken en in de voortuinen… Haar laatste aanwinst, een witte kattestaart, vond ik erg mooi. Ik hou van simpele bloemen die de tuin dichter bij zijn natuurlijke uitstraling brengen. Ik besloot zo’n plant voor mezelf te planten. Dat is gewoon gênant, zal hij het niet koud hebben in onze centrale baan?

hoe lelietje-van-dalen kattenstaart te kweken en te verspreiden In vergelijking met andere soorten kattenstaart wordt lelietje-van-dalen zelden in de natuur gevonden. Het groeit voornamelijk in het Primorsky-gebied, of beter gezegd, in het zuidelijke deel. Maar het is populair als tuincultuur, omdat er niets ingewikkelds is in het kweken en vermeerderen van lelietje-van-dalenkattenstaart. Pretentieloos karakter en zachte bloei maken het een graag geziene gast in elke tuin..

De kattestaart wordt Lelietje-van-dalen genoemd omdat de structuur van het wortelstelsel bijna hetzelfde is als dat van het lelietje-van-dalen. Alleen zijn de wortels van de plant dikker. In de wetenschappelijke literatuur staat de cultuur bekend als de kooivormige kattenstaart.

Karakteristieke kenmerken van de plant

kattenstaart bloeiwijze De slanke struik bestaat uit veel rechtopstaande stengels, waarvan de hoogte 120 cm kan bereiken.De takken zijn dun, maar sterk genoeg, bedekt met delicate beharing en veel grote langwerpige bladeren. Midden in de zomer wordt een lange, tot 30 cm, piramidevormige bloeiwijze gevormd aan de punt van de stelen. Het bestaat uit kleine sneeuwwitte bloemen. Het zijn er zoveel dat de borstel gracieus hangt, en het lijkt alsof de kattenstaart in een boog is bevroren..

Tot op heden zijn er verschillende hybriden gefokt, die verschillen in de hoogte van de struik, de kleur van het blad en de timing van de bloei.. Meestal vindt u een kattenstaart op bloembedden:

  • Lady Jane (compacte struik met een gemiddelde hoogte van ongeveer 75 cm, bloeit in de tweede helft van juli gedurende 3 weken op rij);
  • Geisha (bonte variëteit met originele bladeren omzoomd met crème rand).

Weelderige bloeiwijzen kunnen worden gebruikt voor het snijden om boeketten te maken.

Hoe lelietje-van-dalen kattenstaart te kweken en te verspreiden?

kattenstaart in de tuinMisschien is de enige voorkeur van de plant vochtige grond, maar zonder vochtstagnatie. De kattenstaart voelt zich het meest op zijn gemak in de buurt van waterlichamen in een gebied met diffuus licht. Struiken groeien en bloeien zelfs in halfschaduw en tot 10 jaar.

Deze bloem kan een leider in pretentie worden genoemd, omdat het:

  • heeft geen regelmatige watergift nodig (afhankelijk van een nat groeigebied);
  • ontwikkelt en bloeit zonder dressing;
  • wordt bijna niet ziek;
  • niet aangetast door ongedierte;
  • heeft een hoge winterhardheid en heeft geen beschutting nodig voor de winter.

Een bijzonderheid van de vaste plant is dat het bovengrondse deel elk jaar afsterft en in het voorjaar weer wordt hersteld. In de late herfst wordt aanbevolen om de stengels af te snijden en de struik met humus te mulchen..

De kooi-achtige kattenstaart reproduceert door zaden en vegetatief. De eerste methode is arbeidsintensiever en tijdrovender en jonge planten bloeien slechts 3 jaar. Het is praktischer om de wortelstok te verdelen of de kattenstaart in de lente of herfst te snijden. In dit geval zullen de struiken volgend seizoen bloeien..

Lelietje-van-dalen, een bloem voor een witte tuin – video

Adblock
detector