Hoe legkippen thuis te voeren - wij stellen een compleet dieet samen

Geïnteresseerd in hoe u legkippen thuis kunt voeren? We gingen in een datsja wonen en besloten een boerderij te kopen en een voorheen lege moestuin aan te leggen. De groenten werden zoals verwacht in het voorjaar geplant, maar nu was het pas de beurt aan de kippen. Er was geen kippenhok, ze moesten eerst een woning voor hen bouwen. Morgen ga ik naar het streekcentrum voor legkippen, ik heb al graan gekocht, er zijn een paar zakken tarwe en mais in huis. En wat krijgen ze nog meer of graan is genoeg?

hoe kippen thuis te voeren? Niet alleen gewichtstoename, maar ook de eiproductie hangt af van een uitgebalanceerd dieet van gevederde afdelingen. Het voer moet eentonig zijn, dus het is belangrijk om te weten hoe je de leghennen thuis moet voeren. Als de vogel gezond is en het benodigde complex van voedingsstoffen met voedsel krijgt, zal hij meer eieren leggen. Anders neemt niet alleen de productiviteit af, maar beginnen de kippen zelf ziek te worden..

Hoe legkippen thuis te voeren?

legkippen rantsoen In het voorjaar en de zomer is het dieet van vogels gemakkelijker. Het gebied staat vol met sappig gras en ander weiland. Tijdens deze periode is het voldoende om ze twee keer te voeren – ‘s morgens en’ s avonds. Maar in de herfst en winter, als het koud is en de vogels vervellen, nemen hun behoeften toe. Vogels verbruiken meer energie, inclusief verwarming, dus moeten ze 4 keer gevoerd worden. Ook worden jonge dieren vaker gevoerd zodat ze goed groeien en zich volledig ontwikkelen..

Eén kop per dag heeft minimaal 250 g voer nodig.

Het kippendieet moet gevarieerd zijn en uit de volgende componenten bestaan:

 • maïs;
 • natte puree;
 • groenten;
 • premixen en vitamines.

Bovendien is het noodzakelijk om vlees- en beendermeel aan het voedsel toe te voegen. Het is rijk aan eiwitten, vetten en as. Voor één volwassen kip is maximaal 10 g bloem per dag voldoende.

Maïs

welk graan te geven aan lagen?Van graangewassen krijgen kippen:

 • tarwe (in de zomer is dit het hoofdbestanddeel, in de winter – 40% van het dieet);
 • rogge (niet meer dan 40%);
 • haver (10% is genoeg);
 • maïs (niet meer dan 10% in de zomer en 30% in de winter, omdat het zwaarlijvigheid veroorzaakt);
 • gerst (40% van het dieet).

Het graan moet worden voorgemalen. En in de winter kan het worden ontkiemd, terwijl het de vogel tegelijkertijd van schaars groen voorziet.

Natte puree

natte puree voor lagenNat, gehakt en voorgekookt voer wordt sneller opgenomen door het lichaam van de vogel. Paddenstoelen zijn vooral nuttig voor jonge dieren. Kook voor hen gemalen maïs met tarwe en voeg vismeel, gist, krijt en hooistof toe. Volwassen kippen kunnen groenten koken en vervolgens gehakte schelpen, schelpen, cake, meel en krijt toevoegen.

Als er geen tijd is om puree te maken, kunnen ze worden vervangen door kant-en-klaar mengvoer voor legkippen. Het bevat alle stoffen die nodig zijn voor pluimvee, inclusief vitaminesupplementen.

Groenten

welke groenten te geven aan lagen?Het kan rauw worden gegeven, na het malen:

 • wortel;
 • bieten;
 • ui.

Kippen houden ook van aardappelen, maar die moeten eerst gekookt worden. Geef geen rauwe wortelgroenten.

Premixen en vitamines

vitamines voor lagenAls een aanvullend, maar niet het hoofdbestanddeel van het dieet van lagen, moeten er verschillende vitaminesupplementen zijn. Het kunnen zowel kant-en-klare bereidingen zijn, bijvoorbeeld Feluceen, visolie en folkremedies: gist, eierschaal.

Complexen van vitamines worden premixen genoemd en ze zijn ook een nuttige en noodzakelijke aanvulling. Bovendien zijn er onder hen zowel alleen vitamineformuleringen als medicinale mengsels. Deze laatste worden gegeven om ziekten te voorkomen.

Wat de kippen te voeren?

Adblock
detector