Hoe komkommers in een vat te kweken - we verzamelen een goede oogst uit een klein gebied

Vertel ons hoe je komkommers in een vat kunt laten groeien? We hebben een heel kleine moestuin, en die willen we volgend jaar bijna helemaal beplanten met aardappelen. We hebben een nieuw ras gekocht, we willen onze zaden laten veredelen. De vrouw is al van plan om de tomaten in het bloembed te planten, maar ze hebben nog niet besloten wat ze met de komkommers gaan doen. Een vriend raadde me aan om hoge tonnen op te zetten. Hoe ze volledig met aarde te vullen?

hoe komkommers in een vat te kweken? Als je een klein perceel hebt, maar er is een onweerstaanbare wens om een ​​​​overvloedige oogst komkommers te krijgen, gebruik dan de ruimte van de tuin of tuin. Zelfs als er geen land is, is het goed mogelijk om heel wat soorten te planten door oude vaten te installeren. Door de functie van een warm bed uit te voeren, nemen ze tegelijkertijd niet zoveel ruimte in beslag. Bovendien is het verzorgen van dergelijke aanplant en het oogsten een plezier, omdat u niet hoeft te bukken. Sta stil en pluk komkommers als vruchten van een dwergappelboom. Het enige dat hiervoor nodig is, is enkele geheimen en nuances kennen van het kweken van komkommers in een vat. En zo’n slim bed doet de rest zelf: het beschermt tegen onkruid, en tegen vorst en “voer”. Maar laten we alles in volgorde bespreken..

Hoe maak je een tonvormig tuinbed klaar?

Voor het kweken van komkommers kun je alle vaten gebruiken, maar het is handiger om hoge te nemen met een inhoud van 200 liter. Als ze van ijzer zijn, is het beter dat ze geen bodem hebben of vol gaten zitten. Maak in een plastic bak gaten aan de onderkant. Dit is nodig om het overtollige water af te voeren..

Zet het vat op een zonnige plaats die niet wordt uitgeblazen..

Het vullen van de grond in het vat gaat op deze manier:

  1. Leg eerst takken of stenen op de bodem. Ze moeten ongeveer 1/3 van het volume innemen..eerste laag
  2. Bijvullen met plantenresten (gras, bladeren, toppen), besprenkelen met humus en niet tot de top 40 cm bereiken.tweede laag
  3. Plaats de voedingsbodem als laatste, ongeveer 20 cm dik..derde laag
  4. Dek het vat af en laat 2 weken staan..

Na deze tijd, wanneer het substraat bezinkt, kunt u beginnen met planten, na het toevoegen van de aarde.

Om het proces van ontbinding en ontwikkeling van nuttige bacteriën te stimuleren, morst de plantenlaag met een biostimulant.

Welke komkommers zijn geschikt voor de teelt van “vaten”??

komkommerscheuten in een vatEr zijn geen speciale variëteiten voor deze doeleinden, je kunt gemakkelijk je favoriete komkommers zaaien. Dit kunnen vroegrijpe hybriden zijn, bijvoorbeeld Murom of Othello. Dankzij de rottende vegetatielaag aan de onderkant zal het vat de grond opwarmen en de rijping dichterbij brengen. En in warme grond zijn de struiken niet bang voor terugkerende vorst, en bovenop kunnen ze onder de film worden verborgen.

Het is niet minder winstgevend om op deze manier laatrijpe rassen te telen, allemaal om dezelfde redenen. Een warm vat zal de vruchtzetting van Phoenix en andere late variëteiten verder verlengen..

Plant niet meer dan 5 planten in één vat, omdat de ruimte beperkt is. Doe de zaadjes in meerdere stukken in de gaatjes, met een marge, met een tussenruimte van 15 cm.

Hoe komkommers in een vat te kweken: zorg voor een geïmproviseerd warm bed

komkommers in een vatBedek de zaailingen voor het eerst met folie om ze tegen vorst te beschermen. Verdere zorg voor komkommers in een vat omvat eenvoudige procedures:

  1. Water geven. Het moet frequent zijn, omdat de grond sneller uitdroogt dan in de tuin.
  2. Topdressing. Hoewel het vat organisch materiaal bevat, zal het niet genoeg zijn voor de komkommers. 2 weken na ontkieming de struiken water geven met toortsinfusie. Voeg voor de bloei superfosfaat en kaliumsulfaat toe bij het water geven. Herhaal minerale dressing tijdens vruchtvorming.

Zet desgewenst steunen om de zwepen omhoog te brengen. Of je kunt ze zo laten groeien – de scheuten die aan het vat hangen zien er prachtig uit.

Video over het planten van komkommers in een vat

Adblock
detector