Hoe jodium te gebruiken voor komkommers in een kas en waarom? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Ik voeg altijd een paar druppels jodium toe aan water om kamerbloemen water te geven. En u kunt jodium gebruiken voor komkommers in een kas en hoe u het correct gebruikt – spray of water? Mijn struiken beginnen al een eierstok te vormen, zou het niet te laat zijn om ze op deze manier te voeden? Ik probeer geen toevlucht te nemen tot chemie en geef de voorkeur aan volksremedies.

jodium voor komkommers in de kas Tegenwoordig kunt u, als u dat wilt, een breed scala aan verschillende preparaten kopen voor het bemesten van komkommers en andere tuin- en kasgewassen. Maar sluit de goede oude methoden, beproefde en langdurige praktijk van zomerbewoners niet uit. Door bijvoorbeeld regulier jodium voor komkommers in een kas te gebruiken, krijgen planten dit essentiële sporenelement, wat een positief effect heeft op de gewasopbrengst. Bovendien is jodium, in tegenstelling tot speciale meststoffen, meerdere keren goedkoper, zodat een dergelijke voeding vooral op het budget niet zal “slaan”.

Wat geeft “jodium” -voeding van komkommers?

waarom de komkommers voeden met jodium? Door het microklimaat van de kas kun je een vroege oogst krijgen, omdat komkommers zich bij warmte en met een hoge luchtvochtigheid sneller ontwikkelen. Beperkte ruimte vereist echter meer aandacht. Ten eerste hebben planten voldoende voeding nodig, die ze krijgen door middel van regelmatige voeding. En ten tweede is vochtige kaslucht niet alleen “naar de zin” van komkommers, maar ook van verschillende schimmels, die gepaard gaan met een ziekte van de cultuur.

Met behulp van gewoon jodium, dat in elk huis in de EHBO-doos zit, kun je niet alleen een tekort aan hetzelfde micro-element voorkomen, maar komkommers ook beschermen tegen ziekten. Een antisepticum zal dienen als meststof, en als fungicide en zelfs als insecticide. Het kan zowel worden gebruikt voor de preventie als voor de behandeling van bepaalde ziekten van de cultuur..

Door jodium te gebruiken om komkommerbedden te verwerken, niet alleen in de kas, maar ook in het open veld, krijg je alleen maar een positief resultaatbij, namelijk:

 • de groei van struiken versnellen;
 • voed de struiken met mineralen;
 • herstel de toon van verwelkte bladeren;
 • fruitzetting stimuleren;
 • de ontwikkeling van het wortelstelsel verbeteren;
 • verleng de vruchtperiode;
 • de weerstand van planten tegen ongunstige omstandigheden verhogen;
 • komkommers beschermen tegen echte meeldauw, Phytophthora, wortelrot, peronosporosis;
 • insectenplagen voorkomen.

Jodium voor komkommers in de kas – hoe en wanneer correct te gebruiken

hoe jodium te gebruiken voor het voeren van komkommers?Het voordeel van het gebruik van jodium ligt niet alleen in de beschikbaarheid, maar ook in het feit dat dit middel in alle stadia van de vegetatieve ontwikkeling van de cultuur kan worden gebruikt. Een voorzaaibehandeling al in de beginfase van de teelt zal de zaailingen beschermen tegen schimmelinfecties. En jodiumvoeding van zaailingen en volwassen planten zal hun ontwikkeling en vruchtvorming verbeteren..

Om de komkommers niet te schaden, is het noodzakelijk om te onthouden over twee nadelen van het gebruik van jodium in de kas. Allereerst bevatten de dampen giftige dampen, dus het is absoluut noodzakelijk om de kas te ventileren na de “jodiumprocedures”. Daarnaast is het belangrijk om de dosering nauwkeurig te observeren, anders krijgen de planten een chemische verbranding..

Topdressing recepten

jodiumvoeding van komkommersWat betreft de specifieke methoden en consumptiesnelheden, het hangt allemaal af van de timing en het doel van het gebruik van het antisepticum:

 1. Zaaddressing voor het zaaien. Het plantmateriaal wordt 6 uur geweekt in een oplossing van jodium met water (1:10). Daarna worden de zaden gewassen met schoon water en gedroogd..
 2. Topdressing van komkommerzaailingen. Zodra de zintuigen 3 echte bladeren hebben, kun je ze gaan besproeien. Voor deze doeleinden is het beter om jodium in melk te verdunnen met water en voor een betere hechting een beetje zeep toe te voegen. Los eerst 20 g zeepschaafsel op in 1 liter warme melk, giet dit mengsel vervolgens in een emmer water en voeg op het einde 30 druppels jodium toe. Met deze tool kun je het hele seizoen elke 10 dagen komkommers spuiten..
 3. Ziektepreventie. Het maximale effect kan worden verkregen met een combinatie van twee antiseptica – jodium en briljant groen. Ze moeten in gelijke hoeveelheden (elk 20 druppels) worden opgelost in 10 liter water en de planten onder de wortel elke 10 dagen water geven. Het is belangrijk om de oplossing niet op het bovengrondse deel van de struiken te laten komen..
 4. Ongediertebestrijding (Keverlarven van mei). Los 20 druppels jodium op in een emmer water en mors elke 5 dagen de grond onder de struik.

Jodium en briljant groen – een uitstekende voeding en bescherming van komkommers tegen ziekten