Hoe hyacint water te geven: frequentie en methoden van water geven

Vertel me hoe ik de hyacint water moet geven? Voor de vrouwenvakantie kregen we allemaal bloeiende struiken op het werk voorgeschoteld. Zoals ze later zeiden, zette een deel van de medewerkers ze meteen af ​​in de tuin. Ik liet mijn bloem in een pot en na de bloei bracht ik hem gewoon naar de voorraadkast. Ik wil hem er in het vroege voorjaar uit schoppen. Moet de ui worden bewaterd terwijl hij rust? Wat is de beste manier om water te geven – in een pot of in een bak??

hoe hyacint water te geven? Hyacinten zijn een van de eerste voorjaarsplanten die ons een plezier doen met hun prachtige bloei. Ze hebben nog een functie die bloemisten aantrekt. Hyacinten kunnen zowel buiten als binnen groeien. In het laatste geval is de bloemverzorging iets anders en heeft het enkele nuances, vooral met betrekking tot water geven. Met een tuinbloem is alles duidelijk – daar wordt het vocht bijna volledig geleverd door natuurlijke neerslag. Maar binnenhyacint is volledig afhankelijk van de eigenaar. Het probleem is dat hij heel veel van vocht houdt, maar, zoals alle bolvormige, tolereert hij het teveel niet. Hoe hyacint water te geven om er niet met uw zorg “van te houden” en geen ziekten te veroorzaken? Vandaag zullen we u vertellen welke methode van water geven het beste is om te gebruiken en hoe vaak u dit moet doen..

Kenmerken van water geven in verschillende stadia van hyacintontwikkeling

water geven na de bloei De levenscyclus van een hyacint die in een tuin groeit, begint met de eerste tekenen van de komst van de lente. Voor kamerplanten is dit in het voorjaar wellicht niet nodig, omdat bij bollen vaak broei wordt toegepast. Hiermee kunt u versnellen en bloeien.

De geplante ui wordt voor het eerst in een koele en donkere ruimte bewaard zodat hij wortel schiet. Direct na het planten moet de grond goed worden bevochtigd. In de toekomst is het belangrijk om zorgvuldig te controleren, zodat het niet uitdroogt, en geef de plant regelmatig, maar met mate, water. Afscheid nemen is ook niet de moeite waard, omdat de pot dan koel blijft, waar het vocht niet zo snel verdampt.

Wanneer de bol ontkiemt, wordt deze overgebracht naar een warmere kamer. Daarom moet je de hyacint nu wat meer water geven. Wanneer de steel is gevormd, wordt de plant volledig herschikt naar een warme en verlichte plaats. Het is tijdens deze periode dat hyacint het meest vocht nodig heeft, dus de frequentie van water geven moet worden verhoogd.

Bij het water geven is het belangrijk om geen water op de bladeren en steeltjes te laten komen, anders gaat de hyacint rotten.

Maar na het einde van de bloei moet de watergift geleidelijk worden verminderd. Wanneer de steel en bladeren verwelken, gaat de hyacint rusten. Het is vaak niet nodig om de grond te bevochtigen als de bloem in rust is. Het volstaat om het substraat af en toe een beetje te morsen, zodat het niet uitdroogt en de bol niet verdwijnt.

Hoe hyacint water te geven??

water gevenOndanks dat hyacint een vochtminnend gewas is, mag het niet constant in het water staan. Er zijn twee manieren om een ​​bloem water te geven:

  1. Recht naar de pot. In dit geval moet water langs de rand van de borden worden gegoten en moet het overtollige water dat in de pan is gestroomd, worden afgetapt.
  2. In de pallet. De meest optimale irrigatiemethode, die het risico van waterindringing op de bloem en overloop minimaliseert. De plant zelf neemt zoveel vocht op als nodig is.

Zo is water geven voor hyacint een van de belangrijke punten, niet alleen voor de ontwikkeling, maar ook voor de bloei van de bol. In constant vochtige grond zal de bloem pijn gaan doen en omgekeerd – als er niet genoeg water is, zullen de steeltjes kort zijn. Het is nodig om een ​​middenweg te vinden en dan zal de hyacint zich in al zijn glorie openbaren.

Hyacintverzorging thuis – video

Adblock
detector