Hoe heuchera in de tuin te laten groeien – versier de site met felle kleuren – wiresummit.org

Vertel ons alstublieft hoe u Heuchera in de tuin kunt laten groeien? Een vriend kocht een heel mooie variëteit met paarse bladeren en ik smeekte haar om een ​​stek. Waar kun je een plant het beste planten en hoe verzorg je hem? En ik zou ook graag willen weten hoe hij zal overwinteren in de middenbaan.?

hoe heuchera in de tuin te laten groeien Als sommige planten genieten van een overvloedige en prachtige bloei, dan zal Heuchera je verrassen met een heldere en gevarieerde bladkleur. Misschien kan geen enkele tuinbloem hierin met haar vergelijken. Om ervoor te zorgen dat de struiken hun volledige potentieel bereiken, is het echter de moeite waard om te weten hoe u Heuchera in de tuin kunt laten groeien. De kleurverzadiging van de bladplaten hangt af van waar het wordt geplant en hoeveel licht het ontvangt. Bovendien kun je met goede zorg bloeiende heuchera bereiken. Hoewel, in vergelijking met de decorativiteit van gebladerte, kleine bloemen verliezen, vormen ze een aanvulling op het algemene uiterlijk van de plant..

Wat zal de tuingeyhera verrukken?

geyhera Om te beginnen is dit een groenblijvende vaste plant die zelfs in de winter zijn bovengrondse deel niet afwerpt. Deze vertegenwoordiger van de steenbreekfamilie onderscheidt zich door een pretentieloos en stabiel karakter. In de natuur, in de inheemse Noord-Amerikaanse uitgestrektheid, groeien weelderige bonte struiken tussen de rotsen. In ons land werd Heuchera eerst als balkonplant gekweekt, maar gaandeweg raakte hij stevig geworteld in de tuinen..

De vaste plant heeft compacte vormen en wordt niet groter dan 45 cm.De ronde bladeren die langs de rand op lange bladstelen zijn gesneden, vormen een weelderige en dichte rozet. Ze kunnen een grote verscheidenheid aan kleuren hebben, van standaard groen tot rood en zelfs paars. Er zijn ook grillig gevormde variëteiten. Als de plant comfortabel is, bloeit hij in het late voorjaar en laat hij pluimvormige bloeiwijzen met zeer kleine belletjes vrij. Maar toch blijven decoratieve bladeren de belangrijkste decoratie van Heuchera..

Er zijn variëteiten van Heuchera die van kleur veranderen of zich onderscheiden door een gerimpelde structuur van de bladplaat..

Waar te planten?

Heuchera-landingHoud bij het kiezen van een plaats rekening met de raskenmerken, namelijk de kleur van de bladeren. Monochromatische Heuchera kan op schaduwrijke plaatsen groeien, maar bonte hybriden hebben goede verlichting nodig. Bij gebrek aan licht worden ze groen, maar op een open plaats, onder de brandende stralen, kunnen ze verwelken, vooral als je water overslaat. Probeer daarom een ​​bloembed, verlicht en licht verduisterd van de middagzon, mee te nemen naar de Heychera..

De pretentieloze vaste plant stelt geen speciale eisen aan de bodem, want hij overleeft tussen de stenen. Het belangrijkste is dat het niet zuur en kleiachtig (dicht) is en dat vocht op deze plek niet mag stagneren..

Met een bescheiden hoogte groeit de rozet breed genoeg, dus geen afscheid nemen van landingen. Er mogen niet meer dan 12 planten per 1 m² zijn, terwijl de afstand tussen de struiken ongeveer 20 cm . is.

Hoe Heuchera in de tuin te kweken – de subtiliteiten van de zorg voor een vaste plant

bloeiende heucheraEen vaste plant kan worden vermeerderd door zaden voor zaailingen of vegetatief. De eerste methode past niet bij u als het belangrijk is om de kenmerken van de variëteit te behouden. Ze worden niet overgedragen via de zaden, dus het is beter om de stekken te rooten of de oude struik te verdelen.

Vergeet bij het verzorgen van een tuingeyhera niet het belangrijkste – het is niet veeleisend, maar het is vochtminnend. Geef uw struiken dus regelmatig water.. Let daarnaast op de volgende punten:

  • het losmaken van de grond;
  • dressing, maar niet eerder dan 2 jaar, met behulp van minerale complexen;
  • mulchen van de basis van de uitlaat, die in de loop van het seizoen wordt uitgetrokken en aan de onderkant wordt blootgelegd.

Heuchera overwintert goed, samen met blad, en heeft geen beschutting nodig. Maar in het vroege voorjaar kan de uitlaat doorbranden in de felle zon. Daarom is het raadzaam om het bloembed tot mei te bedekken met non-woven materiaal totdat de grond is opgewarmd.

Waar en hoe Heuchera in de tuin te planten – video