Hoe je met je eigen handen een wonderschop kunt maken, tekeningen van eenvoudige modellen zouden me veel helpen. Mijn vrouw bestelde dit mechanisme voor mij, hoorde van een buurman dat het handig en gemakkelijk voor hen was om de bedden te graven. Nu zei ze dat ze niet zou achterblijven totdat ik een vakman zou maken. We hebben een kleine moestuin, maar we houden allebei van het land, maar de kracht en de leeftijd zijn niet langer degenen om hard te werken. Deze schop is echt zo goed?

DIY schep wondertekeningen Het graven van een tuin is het moeilijkste deel van het werk als je het geluk hebt een eigen perceel te hebben. Het is niet ongebruikelijk dat een dergelijke ergotherapie resulteert in een gescheurde rug en uitgerekte spieren. Maar als je een doe-het-zelf-wonderschop hebt (tekeningen staan ​​in het artikel), zal graven vanaf nu snel en gemakkelijk zijn. Waarom het zelf doen? Ja, om de simpele reden dat zo’n apparaat, net als een schop van goede kwaliteit, in de winkel veel geld zal kosten. En elke zichzelf respecterende eigenaar van het huis zal altijd materialen hebben voor zelfgemaakte producten, of het nu oude hooivorken zijn, overblijfselen van twijgen of een hoek. Na een beetje toveren kunnen ze worden veranderd in de eerste assistent van de zomerbewoner – een wonderschop.

Wat is het verschil tussen een wonderschep en een bajonet?

structuur wonder schop Hoe werkt een eenvoudige schop? De hoofdbelasting gaat op de rug, wanneer je een brok aarde moet uitdraaien, en zelfs in een gebogen staat. Met het verbeterde model kunt u de belasting herverdelen en naar de spieren in de armen leiden. Alleen de belasting op de poten blijft gebruikelijk wanneer het nodig is om het werkende deel in de grond te drijven. De rugspieren zijn praktisch niet betrokken, dus het is gemakkelijker om te werken.

Bovendien versnelt de wonderschep de procedure vanwege het grotere oppervlak van het werkende deel. Tegelijkertijd breekt het onmiddellijk kluiten aarde af, maakt de grond los en verwijdert de wortels van het onkruid bijna volledig, zonder snijresten in de grond achter te laten. Hij kan ook snel en moeiteloos aardappelen of wortelen opgraven..

DIY wonderschep – tekeningen

In feite is het moeilijk om deze tool een schop te noemen. Het ziet eruit als een heel vreemde hooivork, of liever, vaker wel dan niet, zelfs twee paar hooivorken, alleen breder dan de standaarduitrusting, en vastgemaakt op de latten. Sommigen van hen zijn mobiel, met een hefboommechanisme, en zij zijn het die de grond in worden gedreven. De tweede vorken zijn bevestigd aan de voorste stopbalk zodat er kluiten aarde doorheen gaan en er doorheen breken. Voor het gemak zijn er modellen met een achteraanslagbalk. Het werkingsprincipe is hetzelfde: de “shovel pitchfork” moet in de grond worden gestoken om de backstop op de grond te zetten. Trek vervolgens de hendel naar u toe en draai de klomp aarde eruit door deze door het tweede paar vorken van de voorstop te slepen. Herpositioneer het instrument door het met uw handen op te tillen en herhaal. Zoals je kunt zien, zijn het vooral niet de dorsale spieren die werken, maar de been- en armspieren..

Er zijn verschillende opties voor zelfgemaakte geavanceerde schoppen:

  1. Ripper shovel zonder front stop. Zeer comfortabel voor vrouwen, omdat het lichter is, maar niet zo stabiel. Het handvat is bevestigd aan de werkvorken en de achterste stop is bevestigd aan de steunvorken. De twee delen van de vorken zijn met elkaar verbonden, maar om de arbeiders mobiel te houden.schep bakpoeder
  2. Graaf schop. Het heeft een breder werkgedeelte en een comfortabele hoge handgreep met een dwarsbalk. Het handvat kan op elke hoogte worden aangepast, terwijl de nadruk verplaatsbaar is, vast op het frame, de vorken zelf met pinnen zijn er slechts één, werkers.schop graafmachine
  3. Graafmachine met één werkende vork en een gebogen handvat dat niet verstelbaar is.wonderschop met hooivork

Voor de vervaardiging van een schop zijn metalen hoeken of professionele buizen met een doorsnede van ongeveer 30 mm en een wanddikte van minimaal 3 mm geschikt. En de graafpennen kunnen worden gelast van oude vorken, of beter nog, van sterke staven met een diameter van minimaal 8 mm. Het optimale aantal pinnen is 8 stuks, de afstand ertussen is 70 mm en de totale breedte van het werkende deel is maximaal 60 cm.Wat betreft de lengte van het handvat, deze is aangepast aan de hoogte en moet eindigen op schouder niveau.

Stap voor stap een wonderschep maken