Hoe groenten lange tijd in de koelkast te bewaren - beproefde methoden

Vertel me hoe je groenten lang in de koelkast kunt bewaren? Ik ben dol op verse groentesalades, vooral met spinazie. Het is goed in de zomer – je kunt altijd verse kruiden in de tuin halen, maar in de winter moet je kopen. Maar vaak lukt het niet altijd om naar de markt te gaan, want soms werk ik zeven dagen per week, kom ik laat thuis. Daarom probeer ik altijd met een marge te nemen, zodat het een week meegaat, maar vaak bederven dille en andere kruiden eerder. Als er een manier is om ze langer mee te laten gaan?

hoe groenten lange tijd in de koelkast te bewaren? Groenten in de keuken kunnen altijd worden gebruikt, of het nu een salade, soep, hoofdgerecht of gewoon een broodje is. Daarom zal elke huisvrouw waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in het lange tijd bewaren van groenten in de koelkast. Natuurlijk is er een andere manier om voorraden aan te maken – om te bevriezen, maar we zullen hier een andere keer over praten. Bovendien, hoe het ook zij, maar verse groenten zijn nog steeds lekkerder en aromatischer dan bevroren, en in de meeste gevallen zien ze er aantrekkelijker uit. Ja, een groene bos kan geen maanden of de hele winter liggen, maar 2-3 weken is een zeer reële houdbaarheid. Het belangrijkste is om alles goed te doen. Dit betekent de toegang van licht tot het onkruid beperken, het binnendringen van lucht tot een minimum beperken en de warmte buiten houden..

Wassen of niet wassen is de vraag

hoe groenten het beste te wassen? Sommige huisvrouwen wassen de groenten liever voordat ze ze gebruiken. In de koelkast leggen ze de planten eenvoudig gesorteerd op onkruid en verwelkende takken. Dat kan, maar als je wilt dat de dille of peterselie al schoon is, kun je hem wassen. Op één voorwaarde: laat de greens vervolgens goed drogen door ze op een handdoek uit te spreiden. Het is onmogelijk voor waterdruppels om op de takken te blijven – ze zullen bederf veroorzaken, vooral wanneer ze in plastic zakken worden bewaard.

Het is beter om de greens niet onder de kraan af te spoelen, maar in een kom met water en meerdere keren te veranderen. Verwijder eerst de kruiden en giet daarna het water af. Dan zal er geen aarde meer op de specerijen achterblijven, omdat het naar de bodem van de kom zal zakken..

Groenten lang in de koelkast bewaren

opslag van kruiden in bakjes onder dekselNeem voor groen de laagste plank – er is minder licht, wat daarvoor gecontra-indiceerd is. Je kunt het op verschillende manieren bewaren en in de meeste gevallen zijn de bundels bijna een maand vers.. Om dit te doen, kunnen greens worden verpakt in:

  • een plastic bak met deksel, idealiter als deze luchtdicht is;
  • glazen pot met deksel;
  • een plastic zak door er lucht in te zuigen voor het vastbinden;
  • wikkel het in kraftpapier of keukenpapier, besprenkel het goed en pak het dan in een zak;
  • wafel handdoek;
  • plastic zak met kleine ventilatiegaatjes.

Als je een beetje groen hebt, bijvoorbeeld een bosje peterselie, doe dat dan gewoon in een glas water. Leg er een zak op. En slablaadjes liggen langer in gewoon glaswerk onder de folie. Maar voordat je hem aantrekt, leg je papieren servetten of een handdoek op de salade. U kunt de houdbaarheid van groene uienveren verlengen tot 3 weken als u ze met wortels heeft gekocht. Wikkel de wortels zelf in met een vochtige doek en wikkel de hele bundel in papier. Om het helemaal af te maken, doe je alles in een tas en knoop je het vast.

Groenten bewaren in een kom onder een film en met keukenpapier – video

Adblock
detector