Wat is het tijdsbestek voor de behandeling van aardappelen met een medicijn als het Shirlan-fungicide, staat de gebruiksaanwijzing gemengd gebruik met insecticiden toe? Ik zou de twee voorbereidingen willen combineren en één behandeling willen doen in plaats van twee keer met de sproeier rond het gebied te gaan. De jaren zijn al niet jong, ze hebben veel aardappelen geplant, maar er is niemand om te helpen.

shirlan fungicide instructie Een van de gevaarlijkste ziekten van aardappelen is Phytophthora, die niet alleen het bovengrondse deel aantast, maar ook de knollen zelf beschadigt. Bovendien verliest de aardappel “late plaag” zijn immuniteit en wordt kwetsbaar voor verschillende rot. Shirlan-fungicide helpt het risico op beschadiging door pathogene organismen te minimaliseren en het toekomstige gewas te beschermen, waarvan de gebruiksaanwijzing eenvoudig is. Hoe eerder de aardappelen worden verwerkt, hoe hoger het beschermingspercentage dat ze krijgen. Bovendien is het medicijn in staat om ziekteverwekkers zelfs in de bodem te vernietigen, waardoor ze de behandelde planten niet kunnen binnendringen..

De samenstelling en het werkingsspectrum van het fungicide

samenstelling en werking van het fungicide Shirlan Shirlan is verkrijgbaar in de vorm van een geconcentreerde suspensie en het actieve ingrediënt is fluazinam. Het fungicide wordt verkocht in jerrycans van 5 liter. De suspensie wordt verdund in water en besproeid met aardappelen. Eenmaal op het bladgedeelte vormt het medicijn een beschermende film die voorkomt dat de zoösporen van de primaire infectie de planten binnendringen. Myceliumhyfen kunnen de bladeren en stengels niet binnendringen, beginnen met actieve ontwikkeling en infectie van de cultuur. Bovendien onderdrukt de werkzame stof ook secundaire infecties, die zich “kleven” aan een verzwakte cultuur.

Contactfungicide Shirlan wordt gebruikt voor de profylactische behandeling van aardappelen tegen Phytophthora en Alternaria. En beschermt het ook tegen droog en bacterieel rotten. Behandelde planten zijn lang beschermd. Bovendien zorgt het tijdige gebruik van het medicijn voor de bescherming van knollen tijdens opslag..

Fungicide Shirlan – gebruiksaanwijzing

hoe Shirlan-fungicide op aardappelen te gebruiken?Aardappelen worden tijdens het groeiseizoen bespoten. Maar het maximale effect wordt bereikt als het wordt behandeld voordat tekenen van infectie verschijnen. De consumptiesnelheid van het medicijn is 0,3-0,4 l / ha.

De voorwaarden voor het gebruik van het fungicide zijn duidelijk en eenvoudig:

  1. De werkoplossing wordt direct voor verwerking bereid en gebruikt alles, niet bewaren.
  2. De eerste behandeling wordt uitgevoerd in de fase van het sluiten van de rijen aardappelen.
  3. Het fungicide kan maximaal vier keer per seizoen worden gebruikt..
  4. De pauze tussen behandelingen moet minimaal een week zijn..

Shirlan handelt direct na contact met de cultuur. Tegelijkertijd wordt het tijdens de beschermende periode niet afgewassen door neerslag.

Fungicide kan worden gebruikt in mengsels met Reglon Super droogmiddel en insecticiden (Aktara. Karate). Het is ook toegestaan ​​om in tankmengsels te combineren met pesticiden, behalve medicijnen met een alkalische reactie. Met betrekking tot herbiciden mogen concentraten niet worden gemengd. Bovendien, aangezien de timing van de toepassing van herbiciden verschilt van de periode van toepassing van het fungicide, zal het niet mogelijk zijn om ze tegelijkertijd te gebruiken..

Reden voor de keuze van fungiciden op aardappelen