Hoe Forster's plectrantus te vermeerderen - we kweken een kleurrijk tapijt in potten en in een bloembed

Vertel me hoe ik Forster’s plectrantus kan vermeerderen. Een vriend kocht een struik voor zichzelf met zeer mooie bonte bladeren. Omdat ik dol ben op deze planten, begon ik meteen om een ​​”stuk” te vragen. Als we een takje afknippen, duurt het?

hoe plectrantus forster te verspreiden? Lange scheuten van Forster’s plectranthus, dicht bedekt met witte en groene bladeren, zullen de pot bedekken met een bonte deken. Vanwege zijn chique decoratieve uitstraling en aanhoudende pretentieloze karakter is de plant populair bij bloementelers. Als u ook besluit om de vensterbank met weelderige struiken te planten, moet u weten hoe u Forster’s plectrantus kunt vermeerderen. Maar laten we hem eerst beter leren kennen en ontdekken waarom hij hem zo leuk vond..

Beschrijving van de soort

Kruidachtige vaste plant is gewoon onvervangbaar, niet alleen om thuis te kweken. Het is een van de snelst groeiende plectranthus, waardoor hij ook als seizoenstuinplant kan worden gebruikt. Geplant in containers of kuipen, zal het balkons of zomerveranda’s versieren. Forster past zelfs organisch in het bloembed voor het huis en vult de lege ruimte tussen hoge bloemen met een kleurrijk tapijt. In de zomer kunnen de struiken scheuten groeien van meer dan 1 m lang, terwijl ze zich zowel in huis als op straat goed voelen.

Een onderscheidend kenmerk van de soort is niet alleen het aanhoudende karakter, maar ook de originele kleuring. Ovaal blad, gerimpeld en aangenaam om aan te raken als gevolg van delicate beharing, zijn versierd met onregelmatige witte vlekken. Meestal bevinden ze zich aan de rand van de plaat, waardoor een schijn van een rand ontstaat. Hoewel er niet minder mooie soorten zijn met vlekken in het midden van het blad, en sommige zelfs volledig bedekken.

De sierlijke schoonheid wordt benadrukt door de lange bloei (bijna 3 maanden), wanneer kleine kwastjes met witblauwe bloemen iets boven de struik uitsteken. Tijdens deze periode gooit de struik echter al zijn kracht op de steeltjes en wordt de schakering van het gebladerte een beetje wazig.

Forster heeft verschillende subklassen die verschillen in de intensiteit van variatie.. Onder hen worden plectrantus vaker gebruikt in de binnenbloementeelt:

  • bont met crèmevlekken;plectranthus bonte
  • omrand met een witte rand op de bladeren.plectranthus ledemaat

Hoe Forster’s plectrantus te verspreiden?

Thuis, zoals alle variëteiten, wordt Forster meestal vegetatief vermeerderd. De zaadmethode is ook mogelijk, maar vanwege de duur en lastigheid zullen we het niet overwegen.

plectranthus stengelHet is veel gemakkelijker en sneller om plectrantus uit stekken te laten groeien, vooral omdat stekken van de lente tot het einde van de zomer kunnen worden gesneden. Maar meestal gebeurt dit in de lente, omdat na verloop van tijd het onderste deel van de stengels wordt blootgesteld en de struik zijn pracht verliest. Er komt een goed moment om het oude exemplaar te verjongen door dergelijke takken af ​​​​te knippen. En de toppen moeten in water worden gezet. Na 2 weken verschijnen er wortels en is de jonge plectrantus klaar om in een pot te worden geplant. Ook kunnen volwassen struiken in het voorjaar worden verdeeld en in aparte bloempotten worden geplant..

Hoe plectrantus te snijden – video

Adblock
detector