Hoe en wanneer Shavit te gebruiken - fungicide voor druiven

Kunt u mij vertellen of het mogelijk is om Shavit, een fungicide voor druiven, te gebruiken als er al trossen aan de wijnstok zijn gevormd? Ik merkte dat veel bessen rotten, en deze rot verspreidt zich heel snel. Alleen waren er laatst nog maar een paar aangetaste trossen, en nu drie keer meer. Is het nu mogelijk om de wijngaard met het medicijn te behandelen, of heb ik de deadline al gemist??

Shafit-fungicide voor druiven Een goede druivenoogst hangt niet alleen af ​​van comfortabele groeiomstandigheden en competente zorg. Vaak, zelfs op de meest vruchtbare grond, op warme zuidelijke breedtegraden, verliezen telers hun gewassen als gevolg van verschillende ziekten. De strijd tegen schimmels voor vernietiging en preventie moet regelmatig worden uitgevoerd, en Shavit, een fungicide voor druiven, zal hierbij helpen. Het is een van de meest effectieve remedies voor de bescherming en behandeling van druiven. Het vernietigt niet alleen ziekteverwekkers volledig, maar draagt ​​ook bij aan de ontwikkeling van stabiele immuniteit. Dit vermindert de frequentie van behandelingen en beschermt het gewas voor een lange tijd..

De samenstelling en werking van het fungicide

samenstelling en werking van shavit Shavita bevat twee actieve ingrediënten tegelijk. De eerste, folet, blokkeert de deling van pathogene cellen en de tweede, triadimenol, vernietigt de membranen van reeds ontkiemde sporen. Het fungicide wordt geproduceerd in de vorm van een poeder, dat zeer goed oplosbaar is in water. De verpakkingen zijn zeer divers, van 8 g tot 5 kg. Dit is erg handig en stelt u in staat het medicijn zowel in particuliere kleine wijngaarden als op grote industriële boerderijen te gebruiken..

De werking van het medicijn is ook dubbel. De werkzame stoffen vernietigen bij contact de schimmels op de bladeren. Ze dringen ook door in planten en verspreiden zich door al haar weefsels..

Sommige andere medicijnen hebben een soortgelijk effect. Analogen van Shavit, die in plaats daarvan kunnen worden gebruikt, zijn bijvoorbeeld fungiciden Skor, Strobi, Delan, Topaz.

Tegen welke druivenziekten is het medicijn effectief?

wanneer de fungicide shavit wordt toegepastVanwege zijn dubbele werking wordt het fungicide Shavit zowel gebruikt voor de behandeling als voor de preventie van vele ziekten. Met betrekking tot druiven is het medicijn effectief tegen:

  • anthracnose;
  • oidium;
  • grijze rot;
  • meeldauw;
  • zwarte vlek.

Hoe Shavit te gebruiken – fungicide voor druiven

shavit gebruiksaanwijzingHet poeder wordt verdund met water, waarbij de verhouding strikt in acht wordt genomen – 40 g fungicide voor 10 liter. De werkoplossing wordt onmiddellijk na bereiding gebruikt, het debiet is van 80 tot 100 ml per vierkante meter. m. De eerste verwerking wordt uitgevoerd vóór de bloei van de druiven. Als er geen ziekteverschijnselen zijn, is dit voldoende. Als een schimmelinfectie wordt gedetecteerd, wordt opnieuw gespoten.

Per seizoen kunnen maximaal drie behandelingen worden uitgevoerd. Tegelijkertijd moet er minstens een maand verstrijken tussen de laatste bespuiting en de oogst..

Shavit kan worden gebruikt in tankmengsels met pesticiden en fungiciden, als er tijdens het mengen geen sediment neerslaat. Uitzonderingen zijn alkalische preparaten en preparaten die minerale oliën bevatten. Houd er ook rekening mee dat het medicijn giftig is voor bijen en vissen..

Videoreview van het fungicide Shavit voor gebruik op druiven

https://www.youtube.com/watch?v=NMZiEjz-re0

Adblock
detector