Hoe een vlierbes uit de tuin te krijgen - populaire en effectieve manieren

Vertel me hoe je een vlierbes uit de tuin krijgt? We kochten een datsja, waar lange tijd niemand had gewoond, waardoor het terrein zwaar overgroeid was. Vooral de moestuin was beschadigd – er groeien al hele vlierstruiken. We hebben ze afgelopen herfst weggeknipt, dus in de zomer kwam de jonge groei nog meer naar voren.

hoe krijg je een vlierbes uit de tuin? Vlierbes is een nuttige en medicinale plant. Medicinale tincturen worden gemaakt van de bloeiwijzen voor de behandeling van vele ziekten. En zoete bessen hebben hun weg naar de keuken gevonden. Ze maken compotes en likeuren en bakken zelfs taarten. Wie echter geen grondstoffen koopt, maar liever gewassen verbouwt, weet dat dit één groot nadeel heeft. Ondanks al zijn bruikbaarheid heeft de vlierbes zelf “super overlevingsvermogen”. Als het eenmaal op de site is geplant, zal het in de toekomst heel moeilijk zijn om van de plant af te komen. Een krachtig wortelstelsel strekt zich betrouwbaar uit tot ver naar de zijkanten en verspreidt jaarlijks jonge groei over de hele site. Het is niet verwonderlijk dat de vraag hoe je een vlierbes uit de tuin krijgt, voor velen interessant is. Het is daar dat deze cultuur onherstelbare schade aanricht en groentebedden overstemt..

Vlierbessenwortels veroveren elk jaar meer en meer ondergrondse ruimte, waardoor tuinplanten geen kans krijgen. En de overwoekerde struiken nemen de zon van hen weg, wat leidt tot de dood. Daarom is het beter om vlierbessen in een apart gebied te planten, waar het niemand hindert. Als het zo is dat het onkruid (hoewel nuttig, maar schadelijk) uw tuin als verblijfplaats heeft gekozen, moet u er onmiddellijk tegen beginnen.

Hoe krijg je een vlierbes uit de tuin terwijl hij jong is??

jonge oudere De enige, meest effectieve en veilige manier voor andere planten in de tuin om van een jonge vlierbes af te komen, is door hem te plukken. Tegelijkertijd moet dit met de wortels worden gedaan, waarbij zorgvuldig alle wortels worden gekozen. Het is raadzaam om de procedure in het voorjaar te starten, terwijl de scheuten zwak zijn en de wortels geen tijd hebben gehad om te groeien. De struiken mogen niet sterker worden, bloeien of in bomen veranderen. Dan zal het veel moeilijker zijn om ze te vernietigen..

Gescheurde vlierbessen moeten worden gedroogd en verbrand.

Bewezen manieren om van oude vlierbessen (struiken en bomen) af te komen

vlierbessenstruikAls er een hele boom op uw site groeit, kunt u deze er niet zomaar uittrekken. Ten eerste zijn de afmetingen niet hetzelfde en moet je brute kracht gebruiken in combinatie met een bijl, of zelfs serieuzere apparatuur. En ten tweede neemt het wortelstelsel van een vlierstruik of -boom een ​​grote omtrek in beslag. Het is moeilijk om alles te ontwortelen, en de resterende fragmenten van de wortels zullen weer aanleiding geven tot groei.

U kunt de oude vlierbes van de site verwijderen door complexe maatregelen uit te voeren. Allereerst is het noodzakelijk om volwassen struiken tot hennep te kappen en, voor zover mogelijk, jonge groei op te graven. Gebruik dan “chemische wapens”, maar verstandig, om gecultiveerde planten niet te beschadigen.

Behandeling van vlierbessen met herbiciden mag alleen worden uitgevoerd door op het blad te sproeien, om te voorkomen dat het medicijn in de grond terechtkomt.

Preparaten op basis van glyfosaat zullen helpen om vlierbessen te vernietigen, namelijk:

  • Naar boven afronden;
  • Octopus Extra.

naar boven afrondenJe moet jonge scheuten sproeien, die zullen verschijnen, zo niet alle vlierbessen zijn ontworteld. Als er hennep overblijft, moeten ze worden ingevet met onverdund herbicide. Je kunt gaten in de hennep boren en deze vullen met herbicide of verdund ureum, en er zwarte folie omheen wikkelen. “Chemie” zal zich naar de wortels verspreiden en ze doden.

Hoe zich te ontdoen van onkruid in de tuin – video

Adblock
detector