Hoe een sinaasappelboom thuis te snoeien - vier regels voor kroonvorming

Ik heb echt advies nodig over het snoeien van een sinaasappelboom thuis. Ik plantte een zaadje, een spruit groeide, maar slechts in één scheut. Toen hij bijna 15 cm werd, realiseerde ik me dat ze geen zijtakken zou laten, en sneed de bovenkant ervan af. Het was vorig jaar en nu heeft mijn boom al zes takken. Wat moet je er nu mee??

hoe een sinaasappelboom thuis te snoeien? Citrusvruchten voor binnen zijn niet langer een zeldzaamheid en groeien tegenwoordig in veel. Zo hoef je bijvoorbeeld niet naar de supermarkt om van zoete sinaasappels te genieten, die kun je zelf kweken. En om niet alleen het groenblijvende blad te bewonderen, maar ook om de oogst binnen te halen, is het belangrijk om te weten hoe je een sinaasappelboom thuis snoeit. Snoeien is een van de belangrijke maatregelen voor de verzorging van een exoot. En hoewel we het in de eerste plaats uitvoeren met als doel een mooie kroon te vormen en de groei van de plant te beperken, heeft deze procedure ook invloed op de vruchtvorming. De meeste citrusvruchten beginnen pas een eierstok te vormen op scheuten van de vierde (soms derde) orde. En om zo’n vertakte boom te krijgen, helpt een tijdig en correct kapsel.

Wanneer trimmen?

timing trimmen Zoals bij alle planten, begint bij citrusvruchten het hoogtepunt van het groeiproces met de komst van de lente. Dit is de beste tijd om te beginnen met het vormen van jonge planten. In het voorjaar beginnen sinaasappels actief jonge groei te laten groeien. Tegelijkertijd bevindt het zich lang niet altijd op de juiste plaats en meestal zijn de scheuten enkelvoudig. Snoeien zal helpen om de boomstruik te maken en het ook te bevrijden van onnodige en onnodige takken..

De vorming van oude exemplaren kan gedurende het hele groeiseizoen worden gedaan. De tweede sterke groeigolf in citrusvruchten vindt plaats rond het midden van de zomer..

Hoe een sinaasappelboom thuis te snoeien?

oranje snoeischemaOm ervoor te zorgen dat het “overzeese fruit” mooi groeit en vrucht draagt, moet u het beginnen te vormen in het zaailingstadium. En geef dan jaarlijks (of vaker, naarmate de scheuten groeien), de juiste richting, met inachtneming van de volgende aanbevelingen:

  1. Wanneer de zaailing een hoogte van 25 cm bereikt, knijpt u de bovenkant ervan. Dit zorgt ervoor dat deze stengel, zero shoot, stopt met groeien en begint te rijpen..
  2. Nadat de groene stengel is uitgerijpt en donkerder is geworden, kunt u deze verder inkorten, waarbij u 10-15 cm overlaat. Maar houd er rekening mee dat er minimaal 4 bladeren op de resterende nulspruit moeten zitten.
  3. Eerste-orde scheuten beginnen onder de bladeren te groeien. Je moet minimaal drie takken hebben. Als je er maar één hebt gekweekt, moet je deze volledig uitbreken totdat de rest van de toppen ontwaakt..
  4. Als de nieuwe takken 25 cm lang zijn, knijpt u de punten in. Nadat de eerste orde scheuten rijp zijn, verkort u ze nog eens 5 cm..

Voer op dezelfde manier de vorming van scheuten van de tweede, derde en vierde orde uit. Knijp de toppen van de groeiende jonge takken samen, laat ze verhouten en kort ze weer een beetje in. In dit geval moet de lengte van elke bestelling minder zijn dan ongeveer 5 cm En de laatste nuance: laat bloeien en pas vruchtvorming aan na de volledige vorming van de kroon, vanaf de scheuten van de vijfde orde. Als de sinaasappel eerder wil bloeien, verwijder dan de knoppen. De groei stopt op dergelijke takken en verdere vorming zal onmogelijk zijn..

Hoe fouten te voorkomen bij het snoeien en vormgeven van citrusvruchten

Adblock
detector