Hoe een salade in een appartement te kweken en de hele winter zeven vitamines te geven?

Vertel ons hoe je een salade in een appartement kunt laten groeien? Ik had vroeger veel kamerbloemen, maar op de een of andere manier zijn er geleidelijk aan veel verdwenen. In plaats van hen besloot ik een raam toe te wijzen voor de “huistuin” en te beginnen met de salade. Dit is het meest populaire en favoriete kruid in onze familie..

hoe salade te kweken in een appartement Van alle tuingewassen die tuinfanaten op vensterbanken verbouwen, de gemakkelijkste manier om een ​​oogst sla te krijgen. Het groeit snel, terwijl de wortels oppervlakkig zijn. Dit betekent dat de plant geen grote containers nodig heeft en niet veel ruimte op het raam inneemt. Wat betreft planten en verzorgen, is er niets ingewikkelds aan het kweken van een salade in een appartement. Een vroegrijpe variëteit kiezen, een universeel substraat kopen – en aan de slag.

Thuis is het beter om slasla te planten – kropsla is veeleisender. Enkele van de meest pretentieloze variëteiten die binnenshuis goed groeien, zijn New Year’s, Lollo Bionda, Batavia-salades. Waterkers is ook geschikt voor de potteelt..

Zaden planten

sla zaden zaaien Voor het kweken van sla gebruiken we kleine kommen met een inhoud tot 2 liter. De grond moet voedzaam en licht zijn, zodat de spruiten sneller uitkomen. Een universeel substraat voor zaailingen is geschikt of we bereiden het grondmengsel zelf voor, waarbij we in gelijke delen mengen:

  • graszoden;
  • zand;
  • humus.

Op de bodem van de potten strooien we kiezelstenen als drainage, gieten grond, sproeien overvloedig. We maken groeven, zaaien zaden, bedekken ze lichtjes met aarde. We zetten de film op en wachten. Na ongeveer 5 dagen verschijnen de eerste spruiten al. Als alle gewassen zijn ontkiemd, verwijder je de film.

Als de zaden zelfgemaakt zijn en met onze eigen handen zijn verzameld, laten we ze voor het planten in kaliumpermanganaat weken voor desinfectie. Zaai het verwerkte tijdschriftmateriaal onmiddellijk.

Hoe salade in een appartement te laten groeien – zorgfuncties

salade op het raamOm de struiken weelderig te laten worden, moeten we ze tijdig water geven, goede verlichting en warmte geven.. Op basis hiervan bestaat het verzorgen van saladebedden voor thuis uit de volgende procedures:

  1. We zetten de potten op een licht en warm raam. Kamers met temperaturen onder de 17° zijn niet geschikt om te kweken. Daar zullen onze zaailingen lange tijd op één plek “zitten”. De optimale temperatuur voor actieve groei van een bladuitlaat is ongeveer 20 ° C.
  2. Voor vroeg zaaien plaatsen we lampen voor extra verlichting. Planten moeten minimaal 12 uur daglicht hebben.
  3. Ongeveer een week na het ontkiemen dunnen we onze bedden uit en laten we een paar centimeter tussen de zaailingen. De tweede keer voeren we deze procedure uit in de fase van vorming van 2 bladeren, met een afstand van 5 cm.
  4. Geef de salade om de twee dagen water, vooral als het blad begint te groeien. Als de grond droog is, gaat deze in de pijl. Maar we bewaken het vocht en de verdampingssnelheid en vermijden stilstaand water, anders zullen de struiken pijn gaan doen en gaan rotten.

waterkersDoor aanvankelijk vruchtbaar land te gebruiken, zullen we onszelf redden van een dergelijke procedure als voeding. Sla groeit snel en de voedingsstoffen in het substraat zijn daarvoor voldoende. Je kunt zachte jonge bladeren verzamelen terwijl je groeit, maar over het algemeen zullen de struiken na een maand pijlen loslaten. Tegen die tijd hebben we de mogelijkheid om ze te “vernietigen” door ze op een salade te leggen. En zodat sappige groenten niet worden vertaald, zaaien we elke twee weken een salade. Dan staan ​​er de hele winter natuurlijke vitamines op tafel..

Hoe salade thuis te kweken – video

Adblock
detector