Hoe een roos op een rozenbottel te enten door te ontluiken? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Ik kreeg een datsja van mijn grootmoeder, en daarmee rozenbottels. Ik wilde het opgraven om de rozentuin uit te breiden, en een buurman adviseerde me om de struiken te gebruiken voor het enten van rozen. Kan ik als beginner stapsgewijze instructies krijgen voor het enten van een roos in een rozenbottel? En ook, wanneer is het beter om gevaccineerd te worden??

geënte roos Zoals u weet, vereist een roos aandacht en zorgvuldige zorg. Maar zelfs als aan alle eisen van de koningin is voldaan, kan ze last hebben van een koude winter of een sterke temperatuurverandering. Om de winterhardheid van de struik te verhogen, gebruiken bloementelers al lang de methode om rozen op rozenbottels te enten. Wilde struik verdraagt ​​​​gemakkelijk ijzige winters, bovendien is het minder snel vatbaar voor plagen. Lees: hoe je in de herfst thuis een roos uit een stek kunt laten groeien?

Wanneer kun je je laten vaccineren??

Afhankelijk van de timing zijn er:

  1. Voorjaarsvaccinatie. De procedure moet uiterlijk eind mei worden uitgevoerd, totdat de knoppen beginnen te bloeien..
  2. Zomervaccinatie. In augustus hebben rozen gebloeid en bevinden ze zich in een actieve sapstroom, wat bijdraagt ​​​​aan een gemakkelijke scheiding van de schors en een goede enting van de telg..
  3. Wintervaccinatie. Je kunt aan het einde van de winter een roos planten, maar deze methode vereist een voorafgaande oogst van een rozenbottelzaailing en rozenscheuten. In de herfst moet de rozenbottel in een pot worden getransplanteerd en in de kelder worden neergelaten. Daar worden ook rozenstekken bewaard..

Hoe de juiste voorraad en telg te kiezen??

Voor de bouillon kun je het beste rozenbottelsoorten gebruiken met een verhoogde winterhardheid. Het is wenselijk dat er niet veel doornen op de scheuten zijn – dit zal het entproces bemoeilijken. Het is ideaal om op de hondsroos te vaccineren, hij overwintert goed en is niet erg stekelig.

Alleen rozenbottelzaailingen die niet ouder zijn dan drie jaar, opgekweekt uit zaden, zijn geschikt als stam..

5-7 dagen voor de lente- of zomervaccinatie moet de rozenbottelstruik regelmatig worden bewaterd. Dit bevordert een verhoogde sapstroom in de scheuten, waardoor de bast gemakkelijker te exfoliëren is.

Wat betreft de roos, voor de telg, moet je kiezen voor gezonde eenjarige scheuten, waarop het hout goed is gerijpt (het moet glad en glanzend zijn), met sterk ontwikkelde knoppen.

Stapsgewijze instructies voor het enten van een roos op een rozenbottel

Volgens de beoordelingen van ervaren bloemisten wordt een van de beste resultaten verkregen door een roze knop in de wortelhals van een rozenbottel of knop te enten. Het overlevingspercentage met deze methode is meer dan 90%.

De volgorde van acties is als volgt:

  1. De rozenbottelstruik moet een beetje worden uitgegraven totdat de wortelhals vrijkomt en goed worden afgeveegd met een vochtige spons. De wortel moet schoon zijn, zodat de grond niet in de entplaats komt..
  2. Maak met een scherp mes twee sneden in de schors van de nek – een longitudinale, ongeveer 5 cm lang en een transversale, ongeveer 2 cm Ze moeten zo worden geplaatst dat ze de letter “T” krijgen.nek incisie
  3. Snijd de grootste knop van de stengel van de roos. Maak de snede schuin en de totale lengte van de flap is niet meer dan 3 cm.rozenknop
  4. Open voorzichtig de incisie in de hals van de rozenbottel en steek de knop van de roze scheut erin. De nier zelf moet buiten blijven. Verkort de flap indien nodig.geënte nier

Sluit de incisie in de nek stevig, fixeer de nier en wikkel de vaccinatieplaats in met isolatietape. Graaf een rozenbottelstruik in zodat de grond het kijkgaatje iets bedekt. Blijft de nier na een maand groen, dan is de vaccinatie geslaagd.

Een roos enten op een rozenbottel met een knop onder de schors – video