Hoe een orchidee uit een steel te laten groeien – drie eenvoudige manieren om baby’s te krijgen – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel ons hoe je een orchidee uit een steel kunt laten groeien? Ik heb mijn vriend een heel mooie variëteit gegeven, ik weet de naam niet, maar de bloemen zijn donkerpaars, bijna zwart. Hoe vaak ik er later ook een voor mezelf probeerde te bemachtigen, ik heb nog nooit zoiets in onze winkels gezien. We besloten met haar dat we zouden proberen de orchidee zelf te vermeerderen. Phalaenopsis is net een maand geleden vervaagd, maar de steel bleef, groen, er zitten geen nieuwe knoppen op. Je kunt er kinderen uit halen, en hoe??

hoe een orchidee uit een steel te laten groeien Prachtige tropische schoonheden hebben zich al lang in onze huizen gevestigd, bovendien hebben bloemenkwekers zelfs geleerd ze zelf te vermeerderen. Er zijn bijvoorbeeld enkele eenvoudige manieren om een ​​orchidee uit een steel te laten groeien. In bijna alle gevallen blijft hij nog lang sappig en groen en vormt soms zelfs nieuwe knoppen. Maar wat als je, in plaats van knoppen, de orchidee dwingt om de knop te laten ontwaken, waar komt de baby dan vandaan? Als je het probeert, is het heel goed mogelijk om het thuis te doen..

Hoe een orchidee uit een steel te laten groeien?

baby orchidee Er zijn drie manieren om een ​​​​orchidee door kinderen te reproduceren die zijn verkregen uit een steel:

  • zonder de steel van de uitlaat te scheiden;
  • op een afgesneden steel;
  • door een gesneden steel af te snijden.

Het succes van de procedure hangt af van hoe lang geleden de orchidee heeft gebloeid. Gebruik voor reproductie een steel die uiterlijk 3 maanden geleden is uitgebloeid. Natuurlijk moet het levend, groen en niet droog zijn. Bovendien is steelvermeerdering niet erg geschikt voor pas recent verworven epifyten. Dergelijke bloemen moeten worden geacclimatiseerd aan nieuwe omstandigheden en voeding..

Baby’s laten groeien zonder te scheiden van de moederplant

baby op bloem zonder scheidingOm een ​​knop te laten ontwaken in plaats van een knop op een steel, is het belangrijk om hiervoor geschikte omstandigheden te creëren. Dit zijn hoge luchtvochtigheid en warmte. Je kunt het broeikaseffect krijgen door de steel op plaatsen waar slapende knoppen zichtbaar zijn te wikkelen met veenmos en film. Het sproeien van de orchidee met Heteroauxin geeft een goede stimulatie.

Er is nog een andere methode: je moet de steel speciaal inkorten, 1,5 cm van de knop teruggaan en de integumentaire schubben eruit halen. Behandel de secties vervolgens met een hormonaal preparaat, bijvoorbeeld cytokininepasta, en wikkel de zak in.

Kieming van kinderen op een steel in een vaas

gescheiden steel in een flesNadat de laatste knop is vervaagd, snijdt u de steel af en zet u deze in een vaas. Voeg 0,5 tabletten barnsteenzuur en actieve kool toe aan het water. Doe de plastic zak vervolgens helemaal over de vaas en zet deze op een zonnige plek. Ververs het water in de vaas twee keer per week en ventileer de kas zelf. Wanneer de kinderen hun wortels laten groeien, scheid ze dan.

In plaats van een vaas is het handig om een ​​plastic fles te gebruiken, en als de baby opgroeit, snijd je de container gewoon door en haal je hem eruit.

Steelstekken

steelstekkenDe methode is vrij eenvoudig en verschilt bijna niet van de stekken van planten met scheuten. Alleen in plaats van een scheut wordt een gesneden steel gebruikt. Het moet worden gesneden in stekken van maximaal 4 cm lang, zodat een slapende knop dichter bij de onderste snede is. Behandel de secties met actieve kool.

Het is beter om stekken te rooten in een speciaal substraat voor orchideeën, maar in een kleine fractie. Besproei het met een oplossing met toevoeging van een groeistimulans. Leg de stekken horizontaal, val er niet bovenop in slaap en bedek de container zelf met glas of plaats in een zak. De pruik moet overdag goed verlicht zijn (minimaal 12 uur). Wanneer zich een paar bladeren op de kinderen vormen, kunnen ze worden getransplanteerd.

We laten een baby groeien op een gebroken steel – video