Vertel ons hoe u een meerjarige anjer kunt kweken? Al twee jaar op rij koop ik zaden en plant ze in het land, maar er is bijna geen resultaat. Ze ontkiemen helemaal niet, of een paar zaailingen ontkiemen, maar leven niet eens om te bloeien. Wat doe ik verkeerd? Misschien moet je niet direct in de volle grond zaaien?

hoe een meerjarige anjer te kweken? De tuinanjer is een van de meest charmante planten. Welnu, hoe kun je een tapijt van helder, eenvoudig of badstof niet bewonderen, bloeiwijzen tussen smal puntig gebladerte? Anjer is van nature een vaste plant, maar wordt in ons klimaat vaak als tweejarig gewas geteeld. In de grond gezaaide planten bloeien tegen het tweede levensjaar, bovendien overwinteren de meeste soorten niet goed. In het zuiden kunnen tuinders de struiken echter bedekken zodat ze niet bevriezen. In andere regio’s graven velen vaak bloemen op voor de winter en planten ze in potten, waardoor hun leven wordt behouden en verlengd. Als dit de eerste keer is dat u eraan denkt om dit gewas te krijgen, is het niet overbodig om te leren hoe u een meerjarige anjer kunt kweken. De snelste manier om bloemen te krijgen is door een snede of snede te planten. Ze wortelen gemakkelijk en vormen al snel een mooie struik die klaar is om te bloeien. Meestal worden anjers echter door zaad gekweekt, omdat plantmateriaal in dit geval gemakkelijker te krijgen is..

Hybride variëteiten van meerjarige anjers met verhoogde vorstbestendigheid overwinteren het beste in de volle grond. Met onderdak voor de winter overleven Shabo-anjers, Turks en Nederlands, de winter goed. Maar de Chinese anjer wordt vooral als tweejaarlijks geteeld..

Hoe een meerjarige anjer te kweken: hoe zaden te planten?

meerjarige anjer Je kunt kruidnagel zowel direct in de volle grond als zaailingen zaaien. Het verschil zit hem in de timing van het zaaien, omdat je niet eerder op het tuinbed kunt planten dan als de vorst voorbij is. Bovendien zullen struiken die worden gekweekt door direct zaaien het bovengrondse deel in het eerste jaar vergroten. De eerste knoppen verschijnen pas volgend seizoen. Maar sommige variëteiten, bijvoorbeeld anjers van het kruid dat door zaailingen is geplant, zullen al in het jaar van planten een testbloei geven..

Wanneer kruidnagel zaaien voor zaailingen??

zaailing anjerAfhankelijk van de teeltregio kan in februari-maart worden begonnen met zaaien. Het belangrijkste is dat de zaailingen niet staan ​​​​en uitrekken, anders zal het na de transplantatie pijn doen. De grond moet licht en voedzaam zijn. Kleine zaden worden niet begraven – strooi ze gewoon over het oppervlak en bedek ze met een dunne laag aarde. Je moet een film op de container met gewassen leggen en deze op een relatief warme plaats plaatsen. Na ongeveer 2 weken, wanneer zaailingen verschijnen, kan de beschutting worden verwijderd en kunnen de zaailingen worden voorzien van goede verlichting..

Het kweken van zaailingen van anjers kan het beste worden gedaan bij een temperatuur van maximaal 15 ° C. Als het erg heet is, zal het beginnen uit te rekken en pijn te doen..

De volwassen struiken moeten in afzonderlijke containers worden gesneden, waarbij de toppen worden geknepen. Dit geeft een impuls aan de vorming van zijscheuten en de groei van een krachtig wortelstelsel. Zaailingen kunnen niet eerder dan mei in de tuin worden getransplanteerd, bij voorkeur aan het einde van de maand of zelfs in juni.

Anjerzaden planten door direct in de grond te zaaien

jonge anjerAls het huis niet genoeg ruimte heeft voor zaailingen, kun je bloemen kweken door ze in de maand mei meteen op een bloembed te zaaien. Dit wordt echter geen permanente bloementuin, maar een geïmproviseerde ‘straat’-kwekerij. Voor de eerste keer, vooral in de centrale strook, moeten de aanplantingen worden bedekt met een film. Maar aan het einde van de zomer zal het mogelijk zijn om een ​​anjer te planten en deze in de voortuin te definiëren.

Kenmerken voor de verzorging van meerjarige anjers

bloeiende anjerAnjer geeft de voorkeur aan goed verlichte plekken waar hij zijn bloei in al zijn glorie kan laten zien. In halfschaduw zal de plant ook wortel schieten, maar de knoppen zullen klein zijn en de struik zelf zal kwetsbaarder zijn. Laat minimaal 25 cm tussen de planten, omdat ze sterk groeien en elkaar kunnen hinderen..

Je kunt geen anjer planten in gebieden met een hoog bodemvocht – ze vindt dit niet leuk en zal verdwijnen.

Meerjarige anjerzorg omvat de volgende procedures:

  1. Tijdig onkruid verwijderen.
  2. Matig water geven.
  3. Zacht losmaken van de grond na elke regen en watergift.
  4. Organische bemesting tijdens het planten en in het eerste levensjaar.
  5. Topdressing met een mineralencomplex voor en na de bloei.
  6. Vervaagde bloeiwijzen snoeien en de stelen inkorten aan het einde van de bloei.
  7. Periodieke transplantatie van overwoekerde struiken.

Aan het einde van de herfst moeten kruidnagelstruiken goed worden afgedekt of voor de winter worden opgegraven, in potten worden getransplanteerd en in huis worden genomen.

Video over het kweken van anjers