Hoe een dadel uit een steen te laten groeien - de geheimen van succesvolle ontkieming

Vertel me hoe je een dadel uit een steen kunt laten groeien? Mijn dochter wilde een dadelpalm, ging langs alle bloemenwinkels, we hebben dit nergens. We lezen dat je een bot kunt planten van een verse vrucht. Maar ze is zo hard, hoe lang zal het ontkiemen??

hoe een dadel uit een steen te laten groeien? In tegenstelling tot binnencitrusvruchten, dragen dadelpalmen binnenshuis geen vruchten. Maar aan de andere kant, hun enorme waaierbladeren, verzameld rond een dikke stam, zien er prachtig uit en zullen elke kamer versieren, zowel woon- als kantoorruimte. Bovendien is het helemaal niet nodig om naar dure zaailingen te zoeken – het is voldoende om te weten hoe je een dadel uit een steen kunt laten groeien. Ja, van de gebruikelijke steen van gewone dadels, gekocht in de winkel in de sectie met gedroogd fruit. Bij gedroogde en gedroogde dadels blijft het bot “levensvatbaar” en ontkiemt het onder gunstige omstandigheden. Natuurlijk moet je haar een beetje helpen en een comfortabele omgeving creëren voor de jonge zaailing. En dan heb je over een paar jaar je eigen palmboom.

Er zijn meer dan 1000 soorten dadels, maar er groeien thuis slechts 3 soorten: finger, Canarische en Robelena. Overigens verkopen de winkels vooral fingerdates..

Hoe een dadel uit een steen te laten groeien – plantkenmerken

hoe een dadelzaad te planten? Dus allereerst gaan we naar de winkel en kopen daar goede en hoogwaardige gedroogde dadels. We eten al het vruchtvlees op en spoel het bot goed af en laat het 2 dagen in water staan. Het is noodzakelijk om het volledig te reinigen van de overblijfselen van de pulp, anders zal de schimmel eerder verschijnen dan de spruit.

Dadelpitten zijn extreem dik en sterk, dus ze moeten voorbewerkt worden:

  1. Dompel 10 minuten in heet water.
  2. Wrijf de schil met schuurpapier of prik met een naald.

We mengen zaagsel, zand, turf en humus in een emmer. Giet het mengsel in potten en plant de zaden, en plak ze volledig verticaal. Dek af met folie en zet in de hitte voor ontkieming.

Hoe zorg je voor een dadelzaailing?

datum zaailingenDe dadel ontkiemt lang, dus we hebben geen haast om de schuilplaats te verwijderen. Het kan zijn dat u een paar maanden moet wachten en de grond regelmatig moet bevochtigen. Wanneer een spruit verschijnt, verwijder dan de film en wacht op het eerste blad en breng de zaailing vervolgens over in een diepe pot. Noodzakelijk samen met een klomp aarde, omdat de tere wortels absoluut geen schade oplopen en de zaailingen kunnen afsterven.

We zetten de getransplanteerde jonge dadels op het oostelijke raam, waar het licht en warm is. En vergeet ze niet te verzorgen:

  1. Geef regelmatig water en spuit het water uit de pallet.
  2. Van de lente tot de herfst voeren we ze twee keer per maand met een mineralencomplex. In de winter is een enkele bemesting per maand voldoende..
  3. In de winter vullen we de verlichting aan zodat de daglichturen minimaal 12 uur zijn.
  4. Ook verplaatsen we de potten in de winter naar een koelere ruimte met een temperatuur niet hoger dan 16 ° C warmte.

jonge dateAls de dadel 15 cm hoog wordt, verplaatsen we hem weer met de grond naar een ruimere bak. In de toekomst voeren we jaarlijks een transplantatie uit. Dadels hoeven niet gesnoeid te worden, behalve dat je de gedroogde onderste bladeren kunt afknippen.

Dadelpalm van steen

Adblock
detector