Hoe een appelboom te planten in het voorjaar: voorwaarden en regels voor planten

Vertel me hoe je een appelboom plant in het voorjaar? Het is hier al erg koud, het is maar goed dat ze in ieder geval geen tijd hadden om zaailingen te kopen. We zullen het planten van de tuin moeten uitstellen tot het voorjaar, maar er zal tijd zijn om ons voor te bereiden. Wanneer is het beter om te planten en welke meststoffen tijdens het planten in de lente??

hoe plant je een appelboom in het voorjaar? De meeste tuinders planten het liefst fruitbomen in de herfst, inclusief appelbomen. Over het algemeen is dit de beste tijd om te planten, omdat het buiten niet meer warm is, maar nog niet koud en er na de regenbuien vocht in de grond is verschenen. Voor tuinklusjes komt de tuin echter niet altijd aan de beurt. En als we er rekening mee houden dat in sommige regio’s het koude weer al in september kan komen, wordt het plantwerk uitgesteld tot het voorjaar. En dit is correct, anders zullen onvolgroeide bomen in koude grond zeker sterven. Maar met de komst van hitte hebben de zaailingen alle kans om succesvol te rooten als je weet hoe je in het voorjaar een appelboom moet planten. Het is niet alleen belangrijk om het op tijd en correct te doen, maar ook om een ​​geschikte plaats te kiezen en vruchtbare grond voor te bereiden..

Wanneer planten: optimale timing voor het planten in de lente

appelboom zaailing Als het in de herfst belangrijk is om de geplante zaailing de tijd te geven om sterker te worden voor de vorst, dan moet je tijdens het planten in de lente wachten tot ze voorbij zijn. Tegelijkertijd moet men niet te veel uitstellen en wachten tot het gras groen wordt met kracht en macht. Een zaailing is geen zaadje dat een goed verwarmde grond nodig heeft. Bovendien zullen in een dergelijke grond de wortels uitdrogen, waardoor het moeilijk wordt om wortel te schieten. Zodra de luchttemperatuur niet meer onder nul daalt, kun je beginnen met landen.

Het is belangrijk om tijd te hebben om de appelboom te planten voordat de knoppen bloeien. Anders kan ze pijn gaan doen..

Waar een appelboom planten??

appelboomKies voor een appelboom een ​​goed verlichte ruimte waar geen hoge bomen in de buurt zijn. Hun spreidende kroon zal de zaailing niet normaal laten groeien, en in de toekomst, in de schaduw, zal het niet goed vrucht kunnen dragen.

Om te voorkomen dat de appelboom afsterft, kunt u hem niet planten op plaatsen met een oppervlaktebed van grondwater. Ze zullen de grond uitspoelen en het wortelstelsel van de boom vernietigen..

Bij het planten in groepen is het noodzakelijk om tussen de zaailingen minimaal 3,5 m te laten en tussen de rijen maximaal 5 m. Voor hoge variëteiten met een volumineuze kroon nemen deze waarden toe tot respectievelijk 4 en 6 m. Voor dwerg- en zuilvormige appelbomen daarentegen – u kunt de afstand tussen de gaten verkleinen tot 60 cm.

Hoe plant je een appelboom in het voorjaar??

De cultuur houdt van vruchtbare en lichte grond, die van tevoren moet worden verzorgd, gezien de samenstelling van de lokale grond. De landingsplaats moet 2 weken voor ontscheping zijn voorbereid. Voor deze:

  • graaf een gat van minimaal 60 cm diep en ongeveer 70 cm in diameter;landingsplaats
  • meng de bovenste laag aarde uit de put met superfosfaat (1 el.), houtas (50 g) en humus (in een verhouding van 1: 2 tot de grond);
  • giet het grondmengsel in het gat en vorm een ​​heuvel in het midden.grondbewerking

Als de grond kleiachtig is, moet een drainagelaag op de bodem van het gat worden gelegd en wordt de aarde gemengd met zand.

landenVlak voor het planten moet het gat overvloedig worden bewaterd. De zaailing wordt op een verhoging in het midden geïnstalleerd, zodat de wortelhals op een hoogte van minimaal 5 cm boven de grond komt.Bedek de appelboom met aarde, installeer een steun (pin) en bind deze vast. Het blijft alleen om de stamcirkel te mulchen, en dit voltooit de landing..

Video over het planten van een appelboom in het voorjaar

Adblock
detector