Hoe echinacea-tinctuur correct te drinken en wie niet?

Vertel me hoe je echinacea tinctuur drinkt? In de winter kom ik gewoon niet uit de verkoudheid, zelfs mijn gebruikelijke loopneus is een bijna constant fenomeen. Een vriend adviseerde me om het immuunsysteem te versterken met echinacea. Ze zegt dat als ze het neemt, ze minder vaak ziek wordt. Dus dit is wat ik moet drinken de hele winter of met tussenpozen?

hoe echinacea tinctuur te drinken? Echinacea is vaak te vinden in bloembedden. Deze grote lila madeliefjes met een bolle donkeroranje kern hebben een zeer mooie decoratieve uitstraling. Daarnaast heeft echinacea geneeskrachtige eigenschappen en wordt het veel gebruikt om verkoudheid te voorkomen. Als medicijn worden tabletten gebruikt, maar meestal – een apotheekalcoholtinctuur van de wortels en vruchten van de plant. Het helpt het immuunsysteem te versterken en verkoudheid te behandelen. Voordat u echter zelfmedicatie gaat gebruiken, moet u leren hoe u echinacea-tinctuur kunt drinken. Ondanks de natuurlijke ingrediënten kan ongecontroleerde inname van dit middel tot het tegenovergestelde resultaat leiden. Het innemen van de tinctuur in de aanbevolen doseringen en situaties stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen, die ons helpen virussen te bestrijden. Maar een dergelijke stimulatie is tenslotte niet altijd nodig, bovendien is sommige nuttige echinacea gecontra-indiceerd.

Hoe echinacea tinctuur te drinken?

echinacea tinctuur Omdat de tinctuur op alcoholbasis is gemaakt, kan deze niet in zijn pure vorm worden ingenomen. Echinacea moet worden verdund met een beetje water. Je moet het drie keer per dag drinken, maximaal 30 druppels. Het verloop van de behandeling is meestal 1 maand. Op advies van een arts kan de afspraak worden verlengd tot 2 maanden in geval van een verergering van een virale infectie.

U kunt de tinctuur echter niet constant gebruiken. Dit zal ertoe leiden dat het immuunsysteem, door regelmatige stimulatie, niet zelfstandig kan “werken”. Voor preventie is het voldoende om gedurende het jaar maximaal 3 cursussen uit te voeren tijdens perioden waarin de incidentie van ziekten toeneemt (in de herfst, winter en lente). Voor de behandeling van echinacea, drink direct in aanwezigheid van een gezondheidsprobleem.

Echinacea tinctuur kan ook uitwendig worden gebruikt. Voor kompressen wordt het verdund met zoutoplossing (30 druppels per 100 ml) en voor gorgelen met water (2 theelepel. Voor 1 eetl.).

Wie mag echinacea niet nemen?

echinacea

Hoewel de tinctuur een natuurlijk middel is, is het bij sommige categorieën personen gecontra-indiceerd. Dit komt voornamelijk door de karakteristieke eigenschappen van echinacea en de aanwezigheid van alcohol. Je kunt de tinctuur dus niet geven:

  • kinderen jonger dan 7 jaar;
  • zwangere en zogende vrouwen;
  • hypertensieve patiënten;
  • diabetici.

Het is ook de moeite waard om echinacea op te geven in aanwezigheid van ziekten zoals tonsillitis, atherosclerose en oncologie. Bovendien is de kans op individuele intolerantie voor Echinacea zelf als vertegenwoordiger van Compositae niet uitgesloten..

Echinacea tinctuur video

Adblock
detector