Hoe dracaena te vermeerderen: stekken, zaden zaaien, luchtlagen maken

Vertel me hoe dracaena te verspreiden? Ooit kreeg ik een jonge palmboom voorgeschoteld, die is in de loop der jaren uitgegroeid tot een prachtige struik. Nu vraagt ​​iedereen die in huis is om een ​​”stuk” palmboom. Ja, ik zou het zelf niet erg vinden om er nog een paar te planten – er is genoeg ruimte.

hoe dracaena te verspreiden Binnenpalmen toveren ons huis om tot een echte tropische jungle. Neem bijvoorbeeld dracaena – het prachtige blad en de weelderige kroon zullen geen enkele kweker onverschillig laten. Het is niet verwonderlijk dat velen geïnteresseerd zijn in de vraag hoe dracaena te verspreiden. En dit is helemaal niet moeilijk om te doen, want de plant is niet slecht en groeit vrij snel uit bijna elk deel.

Dracaena kweekmethoden

Je kunt op verschillende manieren een nieuwe struik krijgen:

  • uit zaden;
  • stekken;
  • van ventilatieopeningen.

De eerste methode in de binnenbloementeelt wordt zeer zelden gebruikt. Zelfgemaakte dracaena bloeit praktisch niet en het is niet altijd mogelijk om zaden te vinden. Bovendien kunnen bonte plantensoorten zich in het algemeen alleen vegetatief voortplanten..

Meestal wordt dracaena vermeerderd door stekken te rooten. Ze kunnen in overvloed worden verkregen tijdens de lentevorming van de struik. Ze schieten goed wortel, hoewel ze niet erg snel groeien. Maar als resultaat kan de oude struik worden verjongd / gevormd en kunnen nieuwe palmen worden verkregen.

De subtiliteiten van zaadreproductie van dracaena

zaad reproductie Om de ontkieming te versnellen, moeten zaden een dag voor het zaaien in een groeistimulator worden geweekt. Voor het planten is een speciaal substraat voor palmbomen het meest geschikt – het is licht en voedzaam.

Het is beter om direct in aparte kleine potten te zaaien, elk met een dop.

Zaden ontkiemen lang, tot 2 maanden. Wanneer de zaailingen verschijnen, moeten ze zorgen voor een goede, maar diffuse verlichting. Water geven moet regelmatig zijn, maar je kunt het niet vullen. Je kunt het voeden met een mineralencomplex. Als de planten 5 cm hoog zijn, worden ze overgeplant in een grotere kweekpot.

Hoe dracaena te verspreiden door stekken??

entenDe huispalm rekt zich in de loop van de tijd uit en de onderste bladeren vallen eraf. Als gevolg hiervan blijkt het onderste deel van de stam kaal te zijn, wat de drakenboom op geen enkele manier siert. Ze vertakt zich ook met tegenzin en kan uitgroeien tot één stam. Om de lagere nieren wakker te maken, wordt de “extra” stam afgesneden.

U kunt de afgesneden stengel op twee manieren gebruiken voor reproductie:

  1. Wortelen van de top van de plant.
  2. De stam zelf in stekken snijden.

Zowel apicale als stengelstekken wortelen direct in de grond of in water met verdere aanplant in de grond. In dit geval kunnen de stelen zowel verticaal als horizontaal worden geplant. De top is alleen “staand” geroot.

Voortplanting van palmbomen door luchtlagen

lucht leggenOm een ​​gelaagdheid te krijgen, moet je de struik een beetje verstoren. Om dit te doen, moet op een kale stam, waar ooit een blad groeide, een incisie worden gemaakt. Het is niet nodig om volledig af te snijden, het is voldoende om het midden van de shoot te bereiken. Het is beter om een ​​​​chip of een lucifer in de resulterende opening te steken – op deze manier kan de snede niet overgroeien. Wikkel het om met nat veenmos en wikkel het met folie erop. Mos moet regelmatig worden besproeid om uitdroging te voorkomen. Na verloop van tijd zal op de plaats van de incisie een jong takje groeien. Wanneer de wortels door het mos ontspruiten, zal het mogelijk zijn om de lagen voorzichtig af te snijden en te planten.

Video over dracaena-voortplanting door stekken

Adblock
detector