Hoe de grond in een kas op te warmen - vier manieren om je planten comfortabel te houden

Vertel me hoe ik de grond in een kas kan opwarmen? Ik wil proberen vroege groenten voor de verkoop te telen, zodat ze in maart vruchten zullen afwerpen. In de zomer heb ik een kas gebouwd, maar er is niet genoeg warmte om zaailingen te planten, tegen de ochtend is het vrij koel in de kamer. Wat kan er gedaan worden om de bedden altijd warm te houden??

hoe de grond in een kas op te warmen? Voor bewoners van de noordelijke regio’s is een kas de enige kans om vroege groenten te telen. En op sommige plaatsen worden warmteminnende gewassen daar de hele zomer bewaard, zodat ze tijd hebben om te rijpen. En als het in de zomer gemakkelijker is, rijst in het vroege voorjaar de dringende vraag hoe de grond in een kas moet worden verbrand. De lentezon schijnt overdag fel en door de transparante wanden van de structuur warmt het de kas behoorlijk op. Maar als de luchttemperatuur met 15 graden stijgt, warmt de grond op zo’n natuurlijke manier slechts een paar graden op. En zelfs dan voor een koude nacht, vooral als er vorst was, gaat de hitte weg. Maar zonder dat is er geen manier om sterke en gezonde planten te kweken..

Wat geeft bodemverwarming?

waarom de grond in de kas verwarmen? Er is niet genoeg warme lucht in de kas, de grond mag ook niet koud zijn. Alle planten, vooral in de vroege stadia van ontwikkeling, hebben warme voeten nodig. De wortels zullen niet groeien in koude grond en ze zullen ook pijn gaan doen.

Bij het telen van gewassen in de vroege periode of in gebieden met een koud klimaat speelt het verwarmen van de grond in de kas een van de hoofdrollen:

  • warmteverlies wordt voorkomen en planten staan ​​constant in stabiele omstandigheden;
  • u hoeft niet afhankelijk te zijn van het weer, want u kunt op elk moment planten;
  • planten ontwikkelen zich sneller en geven een overvloedige oogst;
  • de vruchtperiode wordt langer.

Een even belangrijk voordeel van verwarmde kassen is dat je de hele dag dezelfde temperatuur kunt behouden. Terwijl veranderingen in gewone kassen, die alleen door de zon worden verwarmd, leiden tot het ontstaan ​​van schimmelziekten.

Hoe de grond in een kas op te warmen?

Er zijn veel manieren om een ​​stabiele temperatuur in uw bed te verhogen en te behouden. Over het algemeen hangt alles alleen af ​​van materiële mogelijkheden. Sommige methoden zijn erg kostbaar en worden alleen gebruikt in de industriële teelt..

U kunt broeikasbedden dus als volgt opwarmen:

  1. Door een infraroodstraler te installeren. Ze richten het alleen recht naar beneden en bevestigen het aan het plafond. IR-stralen hebben hetzelfde stralingsspectrum als de zon, maar drogen de lucht niet uit.infrarood verwarming voor het verwarmen van de grond
  2. Na het maken van warme bedden, wordt de grond verwarmd met biobrandstof (biologisch). Ze kunnen worden opgetild, begraven, in de vorm van een heuvel, maar het basisprincipe is dat er “brandstof” moet zijn onder de vruchtbare grondlaag. Eerst wordt een laag takken gelegd voor drainage, er wordt een papieren achterkant op gelegd. Vervolgens wordt fijn organisch materiaal in de vorm van voedselafval en compost gegoten. De grond zal de laatste, bovenste, laag zijn.warme bedden
  3. Door waterverwarmingsbuizen onder de bedden te leggen, op een diepte van minimaal 25 cm, of, als de planten in dozen groeien, buizen te installeren onder de rekken waarop ze staan. Leidingen zijn aangesloten op een boiler (gas of elektrisch), of op een fornuis.waterleidingen voor het verwarmen van de aarde
  4. Elektrische verwarming uitrusten met een kabel (verwarmingssecties). Om dit te doen, verwijdert u ongeveer 0,5 m grondlaag op de bedden en maakt u zo’n “cake”: isolatie – zand 5 cm – kabel – opnieuw zand – beschermend gaas. En al van boven bedekken ze dit kussen met vruchtbare grond.elektrische verwarming van bedden in de kas

De grond verwarmen met een verwarmingsdraad

Adblock
detector