Hoe de groei van onbepaalde tomaten te stoppen - we vormen een struik voor een overvloedige oogst

Vertel ons hoe u de groei van onbepaalde tomaten kunt stoppen? We plantten onze favoriete kersenbomen in de kas, maar zagen op de verpakking niet dat het ras groot was. Ze waren er notoir versleten mee, ondanks het feit dat de kas vrij hoog is. Ik moest de struik bijna in tweeën vouwen, en hij deed nog steeds zijn best om los te komen, steunend op het plafond. Al bleken de tomaten zelf erg lekker te zijn. Als je me vertelt hoe ik ze kan stoppen met “vliegen”, zal ik ze volgend jaar planten..

hoe de groei van onbepaalde tomaten te stoppen? Onbepaalde tomaten zijn grote variëteiten die niet alleen worden gekenmerkt door een behoorlijke hoogte, maar ook door een sterke groei. Ze groeien tijdens het seizoen tot 3 m hoge scheuten en geven een rijkere oogst, wat ongetwijfeld een voordeel is, maar aan de andere kant ook ongemak veroorzaakt. Wanneer ze in een kas worden gekweekt, worden tuinders geconfronteerd met de prangende vraag hoe ze de groei van onbepaalde tomaten kunnen stoppen. Binnen wordt de hoogte van de planten beperkt door het plafond. Maar dit soort cultuur “begrijpt het niet” en strekt zich koppig uit. Door de kruin tegen een obstakel te leunen, vertraagt ​​​​de struik de ontwikkeling en wordt de oogsttijd uitgesteld. Bovendien lijdt ook de kwaliteit ervan, omdat de vruchten niet meer de gewenste maat kunnen krijgen. Om grote variëteiten tevreden te stellen met het resultaat, is het noodzakelijk om zich strikt aan de regels voor hun teelt te houden..

Hoe de groei van onbepaalde tomaten te stoppen?

onbepaalde tomaten Sommige variëteiten stoppen zelf met ontwikkelen, maar niet eerder dan 3 m. Mee eens, niet elke kas heeft zulke afmetingen. Wat kunnen we zeggen over tomaten die zich ontwikkelen zonder randen. Ze zullen, als een liaan, langs de structuur kruipen, maar de vruchten zullen in dit geval klein zijn. Het is hiervoor dat de geforceerde stop van de groei van struiken nodig is, die bestaat in hun competente formatie..

Het vormingsproces bestaat uit verschillende procedures die achtereenvolgens worden uitgevoerd:

  • knijpen;
  • verwijdering van een deel van de eierstok (borstels);
  • op bepaalde plaatsen bladeren afbreken;
  • knijpen de bovenkant op de hoofdstam.

Naast het vormen, moeten onbepaalde tomaten worden vastgebonden. Anders zullen ze breken onder het gewicht van de plant zelf en de gietende vruchten..

stappen

knijpenZijscheuten moeten gedurende het hele groeiseizoen worden verwijderd. Als dit niet gebeurt, wordt de struik dik en pijnlijk. Bovendien trekken de stiefzonen sappen uit de plant, waardoor de uniforme rijping van de tomaat wordt verstoord..

Zodra de stiefzoon 5 cm heeft bereikt, moet hij worden verwijderd. De eerste zijtakken verschijnen meestal na 6 bladeren, ongeveer na het verplanten. In de toekomst moeten tomaten minstens om de 10 dagen worden vastgemaakt..

manieren van vormenEr zijn verschillende manieren om onbepaalde variëteiten te vormen:

  1. Verwijder alle stiefkinderen, laat slechts één hoofdstam over.
  2. Laat 2 of 3 eerste stiefzonen achter, die het overeenkomstige aantal stelen hebben ontvangen.
  3. Vorm een ​​​​trapvormige struik. Om dit te doen, kiest en verlaat u de sterkste eerste stiefzoon, terwijl u de centrale shoot zelf afsnijdt. Wanneer de stiefzoon die hem verving opgroeit, zal hij zelf nieuwe takken geven. Laat er slechts één over door in de zijsteel te knijpen. Dus herhaal totdat de struik de gewenste hoogte heeft bereikt.

De eierstok verwijderen

eierstok normalisatieWanneer de tomaten worden bevrijd van een deel van de borstels, is de belasting genormaliseerd. Het is noodzakelijk om de onderontwikkelde en verdikte eierstok af te breken. Bovendien, aangezien de eerste eierstok erg lang duurt om te rijpen, is het ook raadzaam om deze te verwijderen. Dit versnelt de rijping van hoger op de plant gelegen vruchten en stimuleert ook de opkomst van nieuwe..

Een struik bevrijden van bladeren

blad verwijderenNatuurlijk moet je niet al het gebladerte afsnijden, maar je moet zeker de laagste verwijderen. Anders kunnen pathogene schimmels en bacteriën de plant binnendringen. Ook zijn bladeren niet nodig onder de onderste eierstok. Knip ze af zodra ze begint te blozen.

Knijpen in de hoofdtop

de bovenkant knijpenAan het einde van de vruchtvorming, rond de maand augustus, is het noodzakelijk om de struik te “onthoofden”. Zorg ervoor dat u het bovenste paar bladeren laat. Dan rijpen de vruchten sneller..

Vorming van onbepaalde tomaten – video

Adblock
detector