Hoe de artisjok van Jeruzalem te gebruiken en hoe het nuttig is voor het lichaam?

Vertel me hoe je de artisjok van Jeruzalem gebruikt? Een buurman gaf knollen voor de teelt en nu rijpt onze eerste oogst in de bedden. Ik heb hem expres geplant, aangezien het twee jaar geleden is dat bij mijn man diabetes werd vastgesteld. Voorgeschreven pillen, maar we proberen folkremedies te proberen. We lazen dat je bij deze ziekte aardpeer moet eten, dus besloten we om het te gaan kweken. Wij verkopen dergelijke groenten niet op de markt. Hoe kan het zo worden bereid dat het niet alleen gezond, maar ook lekker is??

hoe de artisjok van Jeruzalem te gebruiken? Het groeit als een aardappel, het smaakt als een raap, en gebakken is het bijna een aardappel… Dit is de aardpeer, een knolgewas uit de familie Asteraceae. Als je nog steeds niet weet hoe je de aardpeer moet gebruiken, raden we je aan om zo snel mogelijk met de groente kennis te maken. Sappige stengels en licht ruige bladeren zijn een uitstekende vitamine aanvulling op het dieet van landbouwhuisdieren. Maar de echte waarde van de artisjok van Jeruzalem ligt in zijn wortels, of beter gezegd, in de knollen die erop worden gevormd. Verborgen onder de dunne romige bruine huid is dichte en voedende pulp. Het bevat veel vitamines en mineralen, waardoor de knolgewas niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond is..

In termen van chemische samenstelling lijkt de artisjok van Jeruzalem op aardappelen, maar overtreft het in voedingswaarde. Gerechten gemaakt van knollen verzadigen het lichaam sneller en voor een lange tijd. Als weide voor dieren laat de artisjok van Jeruzalem voederbieten achter. Vogels die met knollen worden gevoed, beginnen een paar weken eerder te leggen, terwijl koeien meer melk geven en meer melkvet hebben..

Hoe de artisjok van Jeruzalem te gebruiken?

Knollen zijn een veelzijdig product. Ze zijn zowel gekookt, gebakken als gebakken heerlijk.. Je kunt veel gerechten van de artisjok van Jeruzalem bereiden, bijvoorbeeld:

  1. Bak, bak of kook de knollen gewoon zoals gewone aardappelen.gebakken artisjok van Jeruzalem
  2. Braadpan. Rasp en kook verse knollen in een beetje olie. Leg op een bakplaat, bedek met een mengsel van melk, eieren en griesmeel.braadpan met artisjok uit Jeruzalem
  3. Kaviaar. Hak of rasp de knollen, stoof en hak ze fijn in een blender. Roer de tomatenpuree en de gebakken wortelen en uien erdoor. Voeg kruiden naar smaak toe. Doe in een pan en laat een uur onder een deksel in de oven sudderen.Artisjokkaviaar van Jeruzalem
  4. Vitamine salade. Rasp of hak twee verse knollen, voeg fijngehakte komkommers en tomaten toe (ook twee stuks van elk). Breng op smaak met olie (bij voorkeur lijnzaad), voeg kruiden en zout toe.Artisjoksalade van Jeruzalem
  5. Groentesoep. Kook knollen met wortel, ui, paprika, broccoli en bleekselderij.Artisjoksoep van Jeruzalem

Je kunt ook gezond sap maken van de artisjok van Jeruzalem. Voor deze doeleinden zijn stengels die onder een pers worden geplet of knollen die door een sapcentrifuge worden gehaald geschikt..

Waarom is de artisjok van Jeruzalem nuttig?

Artisjok van JeruzalemRegelmatige consumptie van de knolgewas helpt het lichaam te reinigen van gifstoffen en gifstoffen. Vanwege het hoge ijzergehalte wordt het aanbevolen bij bloedarmoede. Rauw fruit stabiliseert de bloeddruk en gekookt fruit normaliseert de darmmicroflora. Artisjok van Jeruzalem behandelt gastro-intestinale ziekten goed en is opgenomen in het dieet voor diabetes mellitus, omdat het geen sterke stijging van de bloedglucose veroorzaakt. Het elimineert ook brandend maagzuur en dient als een uitstekend middel tegen choleretica..

Wat te koken van de artisjok van Jeruzalem – video

Adblock
detector