Hoe dagelijkse kwartels te voeren zodat ze goed aankomen en snel groeien? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Advies over het voeren van dagelijkse kwartels? We hebben vier dozijn kuikens gekocht voor echtscheiding, we zijn van plan een kleine boerderij te organiseren. Eerst voor jezelf, en als het even kan, dan te koop. In onze lokale winkels is er geen kwartelvlees of eieren, maar ik weet dat velen op zoek zijn naar kinderen en met opzet naar de stad gaan. Samen met de kwartels hebben we startmengvoer ingekocht. Is dit voer voldoende voor de kuikens of moet er nog iets bij? Gekookte eieren of kwark, bijvoorbeeld voor kip?

hoe dagelijkse kwartels te voeren? Kwartels groeien, ondanks hun kleine formaat, zeer snel en hebben daarom een ​​uitgebalanceerde en goede voeding nodig. Het is belangrijk voor alle pluimveehouders om te weten hoe ze dagelijkse kwartels moeten voeren, zodat ze gezond opgroeien. Een compleet dieet zorgt niet alleen voor een goede gewichtstoename, maar versterkt ook de immuniteit van de vogel. Vanaf de geboorte, het ontvangen van alle noodzakelijke stoffen, zullen kwartels in de nabije toekomst productieve lagen worden. En als ze worden gekweekt omwille van karkassen, dan hangt het gewicht meer af van het dieet en de juiste voeding..

Hoe dagelijkse kwartels te voeren?

dagelijkse kwartel Eigenaren van pluimveebedrijven “doen” geen moeite en kopen onmiddellijk speciaal voer. Het bevat alle elementen en toevoegingen die nodig zijn voor kuikens. In een particulier huishouden kunt u ook fabrieksvoer gebruiken of zelf mengvoer bereiden. Maar in het laatste geval is het belangrijk om de juiste verhoudingen aan te houden om het nog steeds kwetsbare lichaam niet te beschadigen. Zowel granen als natuurlijke producten kunnen aan zelfgemaakte voeding worden toegevoegd, maar in kleine hoeveelheden.

Kant-en-klaar gemengd voer

mengvoer voor kwartels

Afhankelijk van de leeftijd van de kuikens heeft het mengvoer een andere samenstelling die aansluit bij de behoefte van het groeiende organisme. Er zijn drie soorten voer: Start (vanaf de geboorte tot twee weken), Groei (van 15 tot 28 dagen), Finish (voor het voeren van pluimvee van 29 tot 45 dagen).

Dagelijks krijgen kwartels een Starter-mengvoer met daarin:

 • maïs;
 • sojameel;
 • tarwe;
 • zonnebloempitten cake;
 • krijt;
 • monocalciumfosfaat;
 • premix P-5 met enzymen;
 • zout;
 • methionine;
 • lysine.

Fabrieksvoer wordt in droge vorm gegeven. Dit is fijngehakte granen en de kuikens pikken het helemaal goed. Het is niet nodig om de uitgekomen kwartels onmiddellijk te voeren, maar na een paar uur (u kunt zelfs na 10-12). Eerst mogen ze drogen, pas daarna worden ze uit de broedmachine gehaald en bewaterd met een 3% glucose-oplossing.

Welke natuurlijke producten kun je geven?

puree voor kwartelAls u tijd, gelegenheid en verlangen heeft, kunt u zelf mengvoeders bereiden. De basis zijn gekookte eieren (bij voorkeur kwartels, maar je kunt ook kip) en granen, gemengd in een verhouding van 1; 0,5.

Het is beter om kleine maïskorrels te nemen. Maar als het er niet is, is boekweitprodel, gerst of fijngemalen tarwegries voldoende. Voorheen werd het met kokend water gegoten, zodat het beter wordt opgenomen..

Tot de kuikens een week oud zijn, kunnen ze worden gevoerd met natte puree met toevoeging van natuurlijke producten. Kwartels groeien bijvoorbeeld goed op zo’n puree:

 • 5-10 g van een mengsel van eieren en granen;
 • 3 g geperste tot droge kwark;
 • 4 g gestremde melk en fijngehakte greens van paardenbloem, klaver of quinoa.

Het is aan te raden om een ​​kip premix aan de puree toe te voegen. Het voer moet halfdroog zijn, kwartels worden vanaf vijf keer per dag in kleine porties gevoerd. De resten van de puree moeten worden verwijderd.

Onderhoud en voeding van dagelijkse kwartels