Hoe bonen te pekelen voor de winter – bonen en asperges oogsten – wiresummit.org

Vertel me hoe ik bonen voor de winter moet maken? In onze familie is dit het meest favoriete product, dus ik plant er altijd veel van, zowel gewone witte suiker als asperges. Vorig jaar was de oogst zwak, maar dit seizoen weet ik gewoon niet wat ik ermee aan moet. Ik besloot te proberen te bewaren.

hoe bonen te pekelen voor de winter Borsjt is moeilijk voor te stellen zonder bonen, maar als apart gerecht is het over het algemeen het meest bevredigende product. Om de oogst te behouden en tijd te besparen, bedenken veel huisvrouwen verschillende manieren om bonen voor de winter te pekelen. Zoals u weet, hebben bonen de neiging om lang te koken. Door ze in potten te bewaren, krijg je een kant-en-klaar gerecht. Witte en rode bonen kunnen gebruikt worden voor dezelfde borsjt, salade of peulvruchtpuree. En ingelegde aspergebonen zijn een geweldige kant-en-klare garnering voor vlees of vis..

Graanbonen inblikken

witte bonen Welke bonen je moet gebruiken, wit of rood, er is geen verschil, het hangt allemaal af van de individuele voorkeur. Het belangrijkste is dat ze van dezelfde kwaliteit zijn, anders zullen de bonen ongelijk koken. De bonen moeten worden gesorteerd, waarbij vuil en beschadigde worden verwijderd. Kook dan gaar.

Om de bonen sneller te koken, moet je ze weken. Als de bonen alleen uit de tuin komen, is 1 uur voldoende, maar het is beter om droge bonen een nacht in water te laten staan.

Er zijn veel recepten voor het oogsten van bonen. Wanneer je alles snel moet doen is de optie zonder sterilisatie geschikt, dan is het in dit geval aan te raden om tomatenpuree of azijn toe te voegen. Natuurlijke bonen worden meestal gesteriliseerd om ze goed te houden.

Een eenvoudig recept voor winterbonen zonder sterilisatie

bonen zonder sterilisatieDe klassieke manier om bonen te bereiden is door ze te koken.. Voor 1 kg bonen (rood of wit) heb je nodig:

  • 3,5 liter kookwater;
  • 120 g suiker en zout;
  • 3 theelepels azijn.

Eventueel kunnen andere kruiden worden toegevoegd. Week de bonen een nacht, ververs het water in de ochtend, vul de aangegeven hoeveelheid en kook. Voeg in het midden van het proces suiker en zout toe, en azijn aan het einde, voordat je het in potten doet. Oprollen en omwikkelen met een deken.

Gesteriliseerde bonen in hun eigen sap

rode bonen in hun eigen sapGiet 1 kg voorgeweekte bonen in 5 liter schoon water. Kook een uur, breng op smaak met zout en kook tot het gaar is. Schik in potten met een kom, steriliseer gedurende 15 minuten, rol op, wikkel.

Hoe bonen te pekelen voor de winter – sla asperges in

aspergesStaat prachtig in potjes en niet minder lekkere aspergebonen. Je kunt het gewoon openen en het eten terwijl je sappige peulen verplettert. Voor de winteroogst mogen alleen jonge peulen worden gebruikt met een lengte van niet meer dan 9 10 cm Grotere en oudere bonen zullen taai en niet zo sappig zijn.

Je kunt controleren of de asperges geschikt zijn door hem te breken. Als de peul van boven glad is, zonder uitstulpingen boven de bonen en breekt met een crunch, dan is dit het ideale product..

ingelegde aspergesAsperges marineren is niet moeilijk. De snelste optie, die niet hoeft te worden gekookt, is om de peulen in de marinade te steriliseren. Snijd hiervoor 1 kg peulen in stukjes en blancheer ze 1 – 2 minuten. Doe vervolgens in containers met een inhoud van 0,5 liter en giet marinade (voor 1 liter water – 100 g suiker, 1 eetlepel zout, 70 ml azijn). Een kwartier steriliseren, oprollen.

Hoe bonen in tomatenpuree te bewaren – video