Hoe anthurium thuis goed water geven?

Vorig jaar kreeg ik een jonge anthurium aangeboden. In het begin was alles in orde, maar na verloop van tijd begonnen de bladeren aan de uiteinden uit te drogen. Heeft hij misschien niet genoeg water? Vertel me hoe je anthurium thuis goed water kunt geven?

Anthurium behoort tot de sierbloeiende planten van de Aroid-familie. In een weelderige dop van donkergroene bladeren verschijnen tijdens de bloeiperiode veel mooie bloeiwijzen van verschillende kleuren. Vanwege het feit dat de bloei vrij lang is, werd anthurium verliefd op bloemenkwekers en is deze vaak te zien op vensterbanken in appartementen of kantoren..

De plant heeft een licht humeurig karakter, vooral wat betreft het vochtregime. Inderdaad, de algemene toestand van de bloem en de kwaliteit van de bloei zelf zijn afhankelijk van de vochtigheidsgraad..

gezonde anthurium

Ervaren bloementelers raden aan om bepaalde regels te volgen voor het thuis water geven van anthurium. Dit geldt voor de volgende punten:

  • bewateringstijd;
  • de hoeveelheid en frequentie van water geven;
  • irrigatiemethode en waterkwaliteit;
  • het handhaven van de vochtigheidsgraad in de kamer.

Watergift anthurium

overloop van anthurium

De meest optimale tijd om de plant water te geven is ‘s ochtends. Als u ‘s avonds water geeft, bestaat het risico dat het water geen tijd krijgt om op te nemen en te verdampen, wat bijdraagt ​​​​aan de stagnatie van vocht in de kom..

Overmatig water geven van de bloem blijkt uit het verschijnen van schimmel op de bladeren en verzakken van de wortels, evenals een vertraging van de groei.

Om de mogelijkheid van vochtstagnatie uit te sluiten, moet u een pot kiezen met grote gaten voor drainage en zorg ervoor dat u een drainagelaag op de bodem legt..

Aantal en frequentie van water geven

jonge anthurium

De hoeveelheid water die nodig is om de grond te bevochtigen, evenals de frequentie van irrigatie, zijn rechtstreeks afhankelijk van de volgende factoren:

  1. Potmateriaal. Het valt op dat anthuriums die in aardewerk groeien meer water nodig hebben. Dit komt doordat de klei zelf goed vocht opneemt, dat vervolgens door het poreuze oppervlak verdampt. Bij het kweken van planten in plastic potten, moeten ze met minder water worden bewaterd.
  2. Leeftijd van anthurium. Jonge planten moeten constant vocht in de bovengrond houden en volwassenen mogen pas water krijgen nadat deze is opgedroogd..
  3. Ontwikkelingsperiode:. De plant heeft meer vocht nodig tijdens de bloei en actieve groei, maar met het intreden van de rustperiode moet de hoeveelheid water worden gehalveerd en alleen de grond vochtig houden.

Irrigatiemethode en waterkwaliteit

verwelking van anthurium

Voor het besproeien van anthurium is het beter om bezonken water op kamertemperatuur te gebruiken. De plant wordt voornamelijk van bovenaf in de pot bewaterd, maar je kunt dit ook via de pallet doen. Bij het water geven boven het hoofd, moet water worden gegoten totdat het in de opvangbak verschijnt. Laat de bloem vervolgens 30 minuten staan ​​​​en giet alle vloeistof af die glas is.

Bij constant water geven van anthurium door de pallet, is het van tijd tot tijd noodzakelijk om een ​​oppervlaktemethode te gebruiken zodat de aarde volledig verzadigd is met vocht.

Als de toppen van de bladeren begonnen uit te drogen, er bruine vlekken op verschenen en de bloemen snel vervagen, betekent dit dat de anthurium niet genoeg vocht heeft.

Vochtigheidsgraad binnen

Anthuriums zijn vochtminnende planten en vooral sommige soorten waarbij de wortels naar buiten steken. Dergelijke soorten vereisen een constante hoge luchtvochtigheid. Ze moeten niet alleen op de bladeren worden gespoten, maar ook op de wortels zelf. Bij andere variëteiten is het ook periodiek nodig om de bladeren te bevochtigen..

Correct water geven van anthurium – video

Adblock
detector