Ik heb een datsja, maar het perceel is klein. Er is alleen ruimte voor groen en tomaten, voor aardappelen is er geen plaats meer. Een vriend raadde haar aan om haar in tassen te doen, omdat ze er niet eens bedden voor nodig hebben. Vertel me hoe ik aardappelen in zakken kweek?

Aardappelen zijn het hoofdbestanddeel van het dieet, dus hun aanplant beslaat het grootste deel van het perceel in de tuin. Het is goed als het een behoorlijke omvang en vruchtbare grond heeft. En hoe zit het met die tuinders wiens bezittingen op arme grond staan, of heel klein? In dit geval is het de moeite waard om te leren hoe u aardappelen in zakken kunt telen. Met deze methode kun je oogsten zonder zelfs maar een plek te hebben om te planten, bovendien kost het niet veel moeite..

Methode voordelen

aardappel scheuten

Aardappelen telen in zakken is de goedkoopste methode, zowel financieel als fysiek:

  • dergelijke “bedden” hoeven niet de hele tijd te worden gewied en ineengedoken;
  • er zijn geen kosten voor het jaarlijks ploegen;
  • aardappelen zijn niet onderhevig aan bodemziekten;
  • planten heeft geen invloed op ongedierte dat in gewone bedden in tuinland leeft;
  • scheuten ontkiemen vriendelijker en worden krachtiger dan tuinscheuten;
  • wortelgewassen rotten niet;
  • oogsten is veel gemakkelijker en sneller.

En natuurlijk blijft het grondmengsel na het oogsten van de aardappelen in de zakken. Het kan in een bloembed onder bloemen of onder gewassen in groentebedden worden gegoten, op voorwaarde dat ze geen veel voorkomende ziekten bij aardappelen hebben..

Wat betreft de negatieve aspecten van deze methode, zijn er praktisch geen. Tenzij voor de teelt, heb je veel substraat en constante controle van het vocht in de zakken nodig..

De grond en “bedden” voorbereiden

Tassen

Voor het telen van aardappelen kunt u speciale zakken kopen met een klep voor het oogsten en luchten. Om de materiaalkosten te minimaliseren, worden de knollen geplant in gewone zakken voor suiker of meel..

Als de zak is gemaakt van duurzaam materiaal dat geen water doorlaat, moeten er kleine gaatjes in de bodem worden gemaakt voordat u gaat planten. Dit is nodig zodat overtollig vocht vrij kan weglopen.

Om de zakken te vullen, gebruikt u de grond uit de tuin en mengt u deze met humus (verrot zaagsel of bladeren, mest). Het is ook goed om een ​​beetje klei toe te voegen, dit zal het water langzamer afvoeren en de grond zal niet uitdrogen..

Gebruik geen grond uit een gebied waar gewassen van de Solanaceae-familie groeiden. Je moet ook plaatsen vermijden waar de beer leeft, om het ongedierte niet van buitenaf te brengen..

De technologie van het planten van aardappelen in zakken

landen in zakken

Aardappelen worden eind april – begin mei geplant. Om dit te doen, wordt de zak iets opgetrokken en wordt de eerste laag aarde op de bodem gegoten. De dikte van de laag is afhankelijk van de grootte van de zak (10-35 cm).

Het landen gebeurt op een van de volgende manieren:

  1. In één laag. 5-6 gekiemde aardappelen worden uitgespreid over het grondmengsel (ogen omhoog), een beetje met aarde besprenkeld en bewaterd.planten in één laag
  2. In meerdere lagen. Knollen worden in twee lagen geplaatst met een grondlaag ertussen.landen in twee lagen

Als de spruiten 7 cm hoog zijn, voeg dan aarde toe totdat ze bedekt zijn. Alleen de toppen van de bladeren blijven bovenop. Naarmate de struiken groeien, wordt er ook aarde toegevoegd totdat de zak 2/3 van zijn hoogte is.

Sommige tuinders vullen de zakken volledig, zetten ze (in plaats van) op de grond en maken sneden in de vorm van een kruis, waar ze de knollen planten..

De zakken aardappelen moeten op een zonnige plaats worden geplaatst en regelmatig worden bewaterd om uitdroging van de grond te voorkomen..

Aardappelen in zakken: aarde toevoegen – video