Het mooiste en zoetste tomatenras Grapefruit - waar gestreepte tomaten worden geteeld

Kan het ras Grapefruit-tomaten buiten worden gekweekt? Ik kocht zaden in het voorjaar, maar besloot het niet te riskeren met een nieuwe look voor mij en tomaten geplant in een kas. Ik had net een verre bed vrij en heb ze daar geplaatst. De struiken groeiden gewoon enorm, en de vruchten zelf zijn ook vrij groot, maar alleen aan de randen, waar ze meer zon kregen. In het midden zijn de tomaten kleiner en zijn de struiken nog langwerpiger. Ik realiseerde me dat het een vergissing was en dat ze niet genoeg licht hadden. Ik heb nog steeds de zaden verzameld, nu ben ik aan het nadenken of het mogelijk is om deze variëteit direct in de tuin te planten als we op de middelste baan wonen?

tomatenvariëteit grapefruit Qua smaak en presentatie omzeilt het tomatenras Grapefruit de meeste andere gewassen. En hoewel hij nog geen officiële registratie heeft, kweken veel tuinders graag gestreepte tomaten. Bicolors, dat wil zeggen vruchten met een tweekleurige kleur, zien er erg indrukwekkend uit, bovendien zijn ze groot. Maar qua smaak zal de variëteit je ook niet teleurstellen en je verrassen met zoete en dichte pulp..

Tomatenras Grapefruit – wat is zijn eigenaardigheid?

kenmerken van grapefruittomaten Onbepaalde struiken worden erg lang, tot 2 m, en hebben daarom verplichte kousenband en vormgeving nodig. Het is het beste om ze in 2 stengels te kweken. Tomaten Grapefruit wordt aanbevolen voor aanplant in kassen waar ze het hele jaar door kunnen groeien. In warme zuidelijke streken kan het ras buiten worden gekweekt. Planten hebben veel licht nodig en verdragen geen schaduw, daarom zijn de vruchten kleiner. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het planten, zowel buiten als binnen..

Tomaten Grapefruit is resistent tegen de meeste ziekten. Maar om ze zoveel mogelijk te beschermen, moet u een preventieve behandeling met fungiciden uitvoeren..

Qua rijping behoort het ras tot medium laat. Vruchten rijpen in 180 dagen, aan het einde van de zomer.

Productiviteit en smaak

fruit tomaat grapefruitHet belangrijkste voordeel van de variëteit zijn de grote vruchten met een ongewone kleur. In het begin zijn ronde tomaten niet anders en zijn ze groen gekleurd. Maar naarmate het rijpt, worden zowel de schil als het vlees rood met gele strepen. De massa van elke vrucht is minimaal 300-600 g, maar met goede zorg kun je tomaten tot 1 kg krijgen. Gewoonlijk bevinden zich 3-4 exemplaren in de eierstok en wordt 8-9 kg van elke struik verzameld. De opbrengst van het ras is gemiddeld, maar door zijn grootfruitige karakter blijft de tomaat in deze indicator niet achter bij hoogproductieve rassen. Tomaten worden ook goed bewaard..

Gestreepte vruchten hebben een saladedoel. Ze zijn erg zoet, stevig, met weinig zaden en geen kamers. Groenten zijn vooral lekker in verse salades, maar inblikken is niet geschikt. Tomaten die te groot zijn, passen niet in de pot en zijn erg compact voor sap. Maar de sauzen zijn dik, aromatisch, zoet, van een ongewone kleur..

Voor- en nadelen van de variëteit

voor- en nadelen van tomaat grapefruitDe voordelen van Tomaat Grapefruit zijn:

  • grootbloemig;
  • mooi ongewoon uitzicht;
  • goede smaak;
  • goede opbrengst en houdbaarheid van fruit;
  • de mogelijkheid om je zaden te verzamelen, omdat dit geen hybride is.

Het ras heeft geen significante nadelen, behalve de noodzaak van formatie en kousenband. Tomaten zijn ook niet geschikt voor vroege oogsten, omdat ze pas in augustus rijp zijn..

Overzicht grapefruittomaten

Adblock
detector