Het is gemakkelijker te voorkomen dan te genezen - aardbeien in de herfst behandelen tegen plagen en ziekten

In welke maand en welke voorbereidingen worden aardbeien in de herfst behandeld tegen plagen en ziekten? Ik heb verschillende al behoorlijk oude bedden, in het voorjaar heb ik ze uitgedund, omdat ze al erg dik waren en kleine bessen gaven. Maar ik heb niet veel van de oogst van ze gekregen. De aardbeien werden ergens ziek van, ze gaven weinig fruit, en zelfs die kleine en soort rotte waren. En op de struiken die niet door de ziekte waren aangetast, werden de bessen gegeten door insecten. Ik besloot niet te wachten tot de lente en te spuiten, maar ik weet niet wat.

aardbeien in de herfst verwerken van plagen en ziekten De meest populaire zomerbes is altijd geweest en zal aardbei zijn. Een geweldig aroma, zoete pulp en het vermogen, dankzij moderne hybriden, om tot de herfst te oogsten, maken het gewas in elk gebied wenselijk. Een van de belangrijke maatregelen en de sleutel tot overvloedige en stabiele vruchtvorming is de verwerking van aardbeien in de herfst tegen plagen en ziekten. Verschillende schimmels kunnen al het werk van tuinders teniet doen en zelfs aardbeienbedden volledig vernietigen. Bovendien zijn aardbeien niet alleen geliefd bij volwassenen en kinderen, maar ook bij allerlei insecten. Ze leven in de buurt van struiken en zijn de eersten die rijpe zoete bessen vinden. En als ze ze niet helemaal opeten, bederven ze ze behoorlijk. Daarom is het beter om de aanplant tijdig te beschermen dan om ze lange tijd tegen ziekten te behandelen en de ongenode eigenaren van de bedden kwijt te raken..

Aardbeien verwerken in de herfst van plagen en ziekten – wanneer kun je beginnen

aardbeien in de herfst verwerken van plagen en ziekten Traditioneel is het einde van de vruchtvorming een signaal dat aardbeienbedden al kunnen worden voorbereid op overwintering. Hier moet echter niet alleen rekening worden gehouden met de klimatologische omstandigheden, maar ook met de variëteit die bij de cultuur hoort. Als gewone aardbeien hun laatste bessen in de tweede helft van de zomer opgeven, dragen remontante variëteiten vruchten tot de vorst. Daarom kan voor de eerste de verwerking vanaf augustus worden uitgevoerd. En de laatste kan alleen in oktober-november worden gespoten..

Een van de voordelen van de herfstverwerking van aanplant is dat je veilig chemicaliën kunt gebruiken. Ze zullen de aardbeien zelf niet beschadigen als je de oplossing op de juiste manier bereidt, omdat ze al zonder bessen zijn. En de effectiviteit van chemie is altijd een orde van grootte hoger dan die van volksremedies, wat belangrijk is voor de bestrijding van ziekten..

Hoe aardbeien te behandelen tegen ziekten?

medicijnen tegen aardbeienziektenIn de herfst voeren ze niet alleen therapeutische, maar ook preventieve behandelingen uit, waarbij ze de bedden besproeien met speciale fungicidepreparaten. Afhankelijk van welke ziekte de cultuur heeft aangetast of er een hoog risico op manifestatie is, worden de volgende medicijnen gebruikt:

 • grijsrot – Fitosporin, Horus;
 • echte meeldauw – Fundazol, Topaz, kopersulfaat;
 • anthracnose – Quadris, Ridomil Gold;
 • verschillende soorten vlekken – een oplossing van Bordeaux-vloeistof of kopersulfaat;
 • zwartrot – Ordan;
 • Phytophthora – Fundazol, minimaal twee behandelingen, inclusief de grond onder de struiken;
 • chlorose – ferrosulfaatoplossing.

Fungiciden zijn nutteloos tegen virale ziekten en het zal niet werken om ermee om te gaan. Virussen infecteren snel alle aanplant, dus het is gemakkelijker om ze te voorkomen dan te genezen. Om mozaïeken, vlekken en andere virussen te voorkomen, is het noodzakelijk om de bedden uit te dunnen zodat ze niet dikker worden en regelmatig onkruid te verwijderen..

Welke producten kunnen worden gebruikt voor de behandeling tegen ongedierte?

hoe aardbeien te behandelen tegen ongedierteAls er insecten op de aardbeien worden gefokt, moet deze van hen worden geëlimineerd. Anders zullen, na overwintering, de larven van ongedierte in nog grotere aantallen in de lente met hernieuwde kracht zowel de tuinman als de planten gaan irriteren..

Op kleine schaal zullen folkremedies helpen. Dit is het besproeien van struiken en rijafstanden met infusies van uien, knoflook, tabak, rode peper – in het algemeen met het feit dat het een penetrante geur heeft. Insecten houden niet van dergelijke aroma’s en verlaten snel de aardbeienplantage..

Maar als ze er al in zijn geslaagd om zich stevig te vestigen en zelfs te vermenigvuldigen, is het beter om chemische insecticiden te gebruiken:

 • Karbofos – tegen snuitkevers en bladwormen;
 • Actellik of Confidor – tegen witte vlieg;
 • ferrosulfaatoplossing – tegen nematoden;
 • superfosfaat – tegen slakken en slakken.

Hoe en wat aardbeien in de herfst te verwerken?

Adblock
detector