Het gebruik van plastic flessen om in de tuin water te geven – wiresummit.org

Ik heb een datsja met een kleine moestuin. Het is alleen ver van de stad, dus ik kom er alleen voor het weekend. Omdat de zomer heet was, gingen veel gewassen verloren zonder regelmatig water te geven. De buurman suggereerde dat plastic flessen kunnen worden gebruikt voor het water geven in de tuin. Vertel me hoe ik het in de praktijk moet doen?

De tuin water geven is een pijnpunt voor zomerbewoners, vooral voor degenen die de datsja alleen in het weekend bezoeken. En voor degenen die op het land wonen, maar problemen hebben met een constante watervoorziening, blijft water geven een urgent probleem tijdens de zomerse droogte. Regenwater opvangen is geen goede optie bij onregelmatige en lage regenval. De aanschaf van een druppelirrigatiesysteem vereist aanzienlijke kosten van tuiniers. En dan komen schijnbaar onnodige dingen te hulp – plastic flessen..

Gerelateerd artikel: DIY-ambachten van plastic flessen voor zomerhuisjes.

Onder de vele manieren om plastic waterflessen te gebruiken, zijn er drie van de eenvoudigste en gemakkelijkst te monteren en te bedienen:

  1. Water geven uit flessen zonder ze in de grond te begraven.
  2. Druppelirrigatie van begraven flessen.
  3. Hangend watergeefsysteem van plastic flessen.

Voordelen van het gebruik van plastic flessen

water geven uit een fles

Het gebruik van plastic flessen in de tuin voor het besproeien zal aanzienlijk besparen op de aanschaf van dure apparatuur, bovendien is het met behulp van een dergelijk systeem mogelijk om de hele site water te geven, en niet alleen individuele bedden. De voordelen van het “fles”-systeem zijn ook dat:

  • de grond wordt een meter diep bevochtigd;
  • planten krijgen al verwarmd water;
  • flessen kunnen zowel in open ruimtes als in kassen worden gebruikt;
  • er is geen verandering in de samenstelling van de grond;
  • het is mogelijk om vloeibare verbanden toe te voegen;
  • constante toegang tot water laat planten niet “verhongeren”;
  • hiermee kunt u niet alleen tuinplanten water geven, maar ook tuinplanten, struiken en bomen.

Een zwaarwegend argument voor het gebruik van plastic flessen in het land is het feit dat bij afwezigheid van de eigenaar het onwaarschijnlijk is dat dieven een dergelijk irrigatiesysteem zullen gebruiken..

Water geven uit flessen zonder ze in de grond te begraven

water geven zonder fles te begraven

Vul een plastic fles van 2 liter met water en laat een beetje lege ruimte tot aan de bovenkant van de fles. Plaats in plaats van een deksel een stuk schuimrubber van een geschikte maat op de nek. Zet de fles onder de plant bij de wortel.

Verspreid dergelijke containers met water door het hele gebied onder elk geplant gewas. Als de flessen helemaal leeg zijn, moeten ze opnieuw worden gevuld met water..

Druppelirrigatie van begraven flessen

water geven uit een begraven fles

Snijd de bodem van de fles, maar niet helemaal – om zoiets als een deksel te krijgen (het voorkomt dat water aarde krijgt en verdampt in de zon). Indien gewenst kan de bodem volledig worden afgesneden. Draai de dop stevig vast en maak kleine gaatjes rond de hals in het bovenste deel van de fles zodat het water eruit kan. Dergelijke gaten kunnen rechtstreeks in de kurk zelf worden gemaakt..

Bij het water geven van zandgrond zijn 2 gaten voldoende, en voor CLAYY heb je 4 gaten nodig.

Begraaf de fles tussen de zaailingen 15 cm diep, met de ingesneden bodem bovenaan en de hals onderaan. Om te voorkomen dat de gaten verstopt raken, is het raadzaam om er droog gras onder te leggen. Giet water, dek af met een bodemdeksel. Waar nodig opwaarderen.

Hangend watergeefsysteem van plastic flessen

bovengronds irrigatiesysteem

Snijd de bodem van de fles af en maak watergaten in de kurk. Sommige tuinders laten de kurk intact en draaien hem gewoon een beetje los zodat het water er een beetje uitloopt..

Maak een steunhouder: installeer een katapulthouder aan beide uiteinden van het bed en plaats er een dwarsbalk bovenop. Hang de flessen ondersteboven op een steun en giet er water in. Bedek de grond onder de fles, waarop water zal druppelen, met een klein stukje folie en bestrooi het met aarde. Dit is nodig zodat de druppels op de film vallen en er al vanaf op de grond stromen en niet eroderen..

Hoe u druppelirrigatie kunt maken van een fles van 5 liter, laat de video zien