Het gebruik van fosfor-kaliummeststoffen voor het bemesten van bloemen – wiresummit.org

Kunt u mij vertellen hoe u fosfor-kaliummeststoffen voor bloemen op de juiste manier kunt toepassen? Mijn planten willen helemaal niet bloeien, en als ze bloeiwijzen leggen, dan zijn er maar heel weinig en het gebeurt dat de helft afbrokkelt. Ik heb gelezen dat bloemen in dit geval moeten worden gevoed met preparaten die fosfor en kalium bevatten.

bloemen bemesten Bij het kweken van bloemen spelen complexe minerale meststoffen een belangrijke rol bij hun ontwikkeling, met name preparaten die fosfor en kalium bevatten. Dankzij kalium nemen de chlorofylwaarden toe en blijft de decoratieve uitstraling van de planten behouden. Fosfor is verantwoordelijk voor de bloei, waardoor het weelderiger, overvloediger en langduriger wordt, bovendien versnelt het de algehele groei van bloemen. In combinatie voeden deze twee micro-elementen actief bloemplantages, stimuleren ze de bloei, voorkomen ze dat knoppen vallen en verhogen ze ook de ontkieming van zaden..

Zie ook: Meststof superfosfaat – toepassing in de tuin!

Populaire preparaten voor het voeren van bloemen op basis van fosfor en kalium

Fosfaat-kaliummeststoffen worden gebruikt als de belangrijkste meststof voor bloemen. Doseringen en hoe ze worden gebruikt, zijn afhankelijk van het specifieke type medicijn. Enkele van de meest populaire complexe meststoffen op basis van kalium en fosfor zijn:

  • meststof “AVA”;
  • karboammofosk;
  • vloeibare meststof met het effect van fungicide Atlante.

kunstmest agrecol Afzonderlijk moet de herfstkorrelige meststof Agrekol worden opgemerkt. Het bevat 13% fosfor en 27% kalium, evenals magnesium, en bevat helemaal geen stikstof. Het medicijn wordt gebruikt voor de herfstvoeding van meerjarige tuinbloemen om de planten in het algemeen te versterken en voor te bereiden op de winterperiode. In augustus moeten de korrels rond de vaste planten worden verspreid en opgegraven, vermengd met de grond. Geef de bloemen dan rijkelijk water.

Meststof “AVA”

kunstmest AVA

Het medicijn wordt aanbevolen voor gebruik bij het zaaien van bloemzaden, met een keuze uit een van de volgende methoden:

  • mors de grond voor het zaaien met een voorbereide oplossing;
  • meng het medicijn met zaden en zaai in de gaten;
  • week de zaden in een oplossing voor het zaaien.

Carboammofoska

Naast fosfor en kalium bevat het ook stikstof. Kan worden toegepast voor het planten van bloemen op alle grondsoorten.

Atlantische drug

kunstmest atlante

Geconcentreerde waterige fosfor-kaliumoplossing wordt gebruikt voor het bekleden van bloemen (voor 1 liter water – 2,5 ml van het medicijn).

Fosfaat-kaliummeststof Atlante kan niet worden gebruikt met preparaten die koper en minerale oliën bevatten.

Door de fungicide werking na het bemesten van Atlanta-planten, ontwikkelen en bloeien ze niet alleen actiever, maar worden ze ook beter bestand tegen schimmelziekten en ongunstige weersomstandigheden.

Wanneer fosfor-kaliummeststoffen toe te passen, video