Het beste selectieve herbicide Puma Super tegen graanonkruid op tarwe en gerst

Op wintertarwe verscheen veel wilde haver. Kan Puma Super herbicide worden gebruikt om zaailingen te behandelen als de cultuur al tot drie echte bladeren heeft gevormd? En de vraag is nog steeds interessant, is dit medicijn geschikt voor gebruik op roggegewassen? Laatst zag ik dat er wilde gierst aan de rand van het veld verscheen, ik wil niet wachten tot het alle scheuten verstopt.

herbicide puma super Van de preparaten voor de bestrijding van graanonkruiden in cultuurgewassen verdienen selectieve middelen de voorkeur. In relatie tot onkruid werken ze snel en destructief, maar tegelijkertijd zijn ze absoluut veilig voor gewassen door hun snelle afbraak. Puma Super herbicide is een van de meest effectieve medicijnen. Het heeft niet alleen een breed toepassingsvenster, maar ook een reeks graanonkruiden. En de aanwezigheid van een tegengif beschermt de cultuur en verhoogt tegelijkertijd het niveau van onderdrukking van onkruid.

Herbicide Puma Super – samenstelling en werking

samenstelling van het herbicide van de poema Zeer selectief medicijn heeft een selectief effect. Het herbicide komt in de vorm van een geconcentreerde emulsie en heeft twee actieve ingrediënten. Dit zijn fenoxaprop-P-ethyl en het tegengif mefenpyr-diethyl. De eerste stof komt de plant binnen, verspreidt zich er doorheen, hoopt zich op op groeipunten en stopt de groei. De tweede component, het tegengif, beschermt het gewas door het fytotoxische effect van het herbicide te elimineren en de afbraak van de eerste stof in zijn zaailingen te versnellen. Tegelijkertijd versterkt het het toxische effect op het onkruid zelf..

Het herbicide wordt via de bladeren opgenomen en wordt snel afgebroken tot neutrale producten in de bodem. Daarom veroorzaakt het geen beperkingen in de vruchtwisseling..

De werking van het medicijn begint binnen een paar uur na het spuiten. Bovendien, als de oplossing tijd heeft om op de bladeren te drogen, is neerslag geen obstakel. Onkruid sterft volledig af in 1,5-2 weken.

Consumptietarieven en instructies voor het gebruik van het medicijn

toedieningssnelheden van puma super herbicidenPuma Super wordt gebruikt voor de na-opkomstverwerking van tarwe, rogge, gerst en triticale. Het herbicide vernietigt effectief eenjarig graan- en gierstonkruid, bijvoorbeeld:

  • borstelhaar;
  • blauwgras;
  • gierst;
  • wilde haver;
  • bezemsteel;
  • vossestaart;
  • maïs aas.

De optimale temperatuur voor het verwerken van gewassen is 15 ° C warmte. Het is beter om het uit te voeren wanneer het onkruid massaal groeit, omdat het herbicide niet langer inwerkt op de tweede golf. De fase van de gewasontwikkeling maakt niet uit, het onkruid kan vanaf de tweebladige fase tot het einde van de uitloop worden gekweekt. Voor 1 hectare oppervlakte is 0,4 tot 1 liter herbicide nodig. Puma Super kan gecombineerd worden met fungiciden en insecticiden. Eén behandeling is voldoende per seizoen.

Toepassing van herbiciden tegen wilde haver en gierst op tarwe en gerst

Adblock
detector