Het beste gras kiezen voor een gazon in het land

Een van de belangrijkste onderdelen van elk zomerhuisje is een dicht, smaragdgroen gazon. Elke tuinier droomt van een zijdezacht, helder gazon. Groen tapijt kan niet alleen de schoonheid van het gebied benadrukken, maar ook een uniek microklimaat creëren. Dit roept de vraag op: welk gras is beter voor een gazon in het land??

Zaad selectie

selectie van gras voor het gazon Om het gazon vele jaren te laten dienen, is het noodzakelijk om de aankoop van zaden met speciale zorg te benaderen, daarbij uitgaand van hun doelfuncties en de prestaties van een groene bedekking. Vergeet bij het kopen van zaden ook niet de klimatologische omstandigheden in uw gebied, bodemkenmerken, grondwaterpeil, kunstmatige verlichting van de site en de frequentie van zorg. Naleving van plantmethoden en systematische verzorging van het gazon zal het huisje voorzien van een mooie, smaragdgroene coating.

De beste grassoorten voor het gazon

Nadat u vertrouwd bent geraakt met de kenmerken en soorten gazongras, zal het niet moeilijk zijn om de meest geschikte variëteit te kiezen en te beslissen welk gras het beste is voor een gazon in het land?

 1. Moerasspirea – ideaal voor vruchtbare grond. Verdraagt ​​gemakkelijk vorst, droogte en wordt niet vertrapt. Kan tot vijftien jaar standhouden op een persoonlijk perceel.
 2. Als de site wordt gedomineerd door droge, zanderige en arme gronden, dan is schaapzwenkgras de plant die ideaal zal passen en wortel schieten. Het gazon van deze grassen zal mooi en dik zijn, de enige regel is tijdig voeren. Dit gazongras is gemakkelijk te maaien, vertrapt niet, groeit goed in de schaduw. Ideaal in combinatie met rood zwenkgras, levensverwachting 5 – 6 jaar.
 3. Voor matig vochtige grond is weidezwenkgras geschikt. Vaak wordt het gebruikt in combinatie met mengsels, omdat het snel wordt vertrapt, het onderscheidt zich niet door zijn levensverwachting en een lange ontwikkelingsperiode..
 4. Ryegrass geeft de voorkeur aan een zware bodemsamenstelling. Het groeit zowel in schaduwrijke gebieden als in zonnige gebieden. Het groeit snel, vormt een dichte, uniforme dekking, verschijnt een maand na het zaaien van de zaden. Behoudt natuurlijke kleuren tot vorst. Levensverwachting niet meer dan vijf jaar.
 5. Witte klaver, dit kruid is bedoeld voor de amateur. Dit komt door het feit dat het geen enkele groene coating heeft en zich onderscheidt door kleine bladeren. Bovendien schiet het geen wortel in de schaduw, dus de landingsplaats zal zorgvuldig moeten worden geselecteerd.

Alvorens gazongras te planten, moet alle vegetatie die op de site groeit worden vernietigd.

Eenvoudig maaien zal niet werken, u moet het wortelstelsel van de planten verwijderen! Anders zal onkruid de geplante grasmat verstoppen. Idealiter is dat: de bovenste laag aarde volledig verwijderen en met een nieuwe vullen!

Regels voor het planten van gazongras in het land

Om het gazon in het land te onderscheiden door zijn dichtheid en sterkte, is het noodzakelijk om zich aan enkele plantregels te houden:

 • Begin van tevoren met grondbewerking.
 • Vermoedelijk heeft het toekomstige gazon extra voeding nodig: turf, minerale meststoffen, mogelijk nieuwe grond.
 • Voeg in de zomer stikstof toe, dit bevordert een snelle groei.
 • In de herfst moet de site worden bemest met fosfor en kalium. Het wortelstelsel wordt versterkt, koude winters worden beter verdragen.
 • Voordat u gazongras zaait, verdeelt u het gebied in delen en verdeelt u vervolgens de zaden.
 • Geef regelmatig, gelijkmatig water met een gieter of sproeier.

Om het gazongras de datsja te laten versieren en de ogen van de tuinman te verrassen, is het noodzakelijk om constant te knippen zodra het gras zeven centimeter hoog is..

Videobeoordeling van gazongraszaden

Adblock
detector