Herfst tuindecoratie euonymus gevleugelde compactus – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vorig jaar zijn er nieuwe planten geplant in ons stadspark. Deze herfst, toen ik door de steeg liep, zag ik de weelderige rode struiken. Het bleek een gevleugelde euonymus te zijn. Vertel ons iets over de plant. Heeft hij speciale vereisten om te groeien? Ik ben ook van plan om zo’n slimme knappe man in het land te krijgen.

gevleugelde euonymus Onlangs zijn sierheesters veel gebruikt in landschapsontwerp. Ze geven het terrein de meest natuurlijke en natuurlijke uitstraling, of het nu gaat om enkele beplanting, groepssamenstellingen of hagen. In het voorjaar sieren weelderige struiken de tuin met hun prachtige gebladerte, en in de herfst – met heldere bessen. Een van deze planten is de gevleugelde euonymus compactus. Lees over Europese euonymus!

Beschrijving van de soort

Onder de ondermaatse struiken van euonymus valt de gevleugelde compactus op door zijn ondermaatse, maar weelderige en spreidende kroon, evenals zijn langzame groei. Ondanks zijn bescheiden formaat (de hoogte van de euonymus van de compactus is zelden groter dan 1 m), kan de kroon tot 3 m in diameter groeien, terwijl hij erg dicht is. Het wortelstelsel van de struik is oppervlakkig, met dunne vertakte wortels.Euonymus in de herfst

“Gevleugelde” euonymus wordt genoemd vanwege de interessante vorm van de scheuten: ze bestaan ​​uit vier vlakken, bovendien zijn ze versierd met langsvleugels.

De struik is bladverliezend en ontbloot zijn takken voor de winter. In het voorjaar groeien er felgroene langwerpige bladeren aan. Met de komst van de herfst beginnen ze geleidelijk van kleur te veranderen en bruin te worden, totdat de hele kroon eruitziet als een gloeiende rode bal.Euonymus bloei

Bloei van gevleugelde spindelboom vindt plaats in mei, en dan bloeien witgroene kleine bloeiwijzen tussen het groene gebladerte. In de herfst rijpen op hun plaats roodoranje bessen op lange bladstelen. Ze hangen als mooie oorbellen aan de takken, zelfs als alle bladeren al zijn gevallen, tot het einde van de winter, waarvoor de euonymus in de volksmond “wolf oorbellen” wordt genoemd.euonymus vruchten

Euonymus-vruchten worden niet gegeten vanwege hun onaangename smaak en het vermogen om braken en diarree te veroorzaken..

Groeiende functies

Gevleugelde euonymus compactus kan zowel op een zonnige plaats als in de halfschaduw worden geplant. Het enige is dat in het laatste geval de bladeren mogelijk geen felle kleuren opnemen..

Omdat de struik geen wateroverlast verdraagt, moeten gebieden waar water stagneert worden vermeden.

Euonymus in het voorjaarOver het algemeen is de euonymus niet grillig en reageert hij goed op zorg, die uit dergelijke gebeurtenissen bestaat:

  • matig water geven;
  • voeden met minerale complexen en organische stoffen tijdens de periode van actieve groei;
  • sanitair en vormend snoeien.

Een van de belangrijke componenten van zorg zou de periodieke verwerking van spindelbomen tegen ongedierte moeten zijn, omdat het ze vanuit de hele tuin naar zich toe kan trekken..

Een volwassen Euonymus overwintert goed en verdraagt ​​strenge vorst tot 25 graden zonder verlies, ook zonder beschutting. Maar het is nog steeds beter om jonge zaailingen voor de winter te bedekken met vuren takken totdat ze sterker worden.

Video over het kweken van gevleugelde spindelboom